VNU Media in gesprek over financiering -- 27% winstmarge in 2008

28/01/2009 14:21

Huijskens & Istha

VNU Media in gesprek over financiering

27% winstmarge in 2008; gezonde operationele vooruitzichten voor 2009

Haarlem - Uitgever VNU Media maakt bekend momenteel in gesprek te zijn over de voorwaarden van de financieringsstructuur van de onderneming. VNU Media realiseerde in 2008 goede operationele resultaten en een winstmarge van 27%; ook in 2009 wordt een gezonde netto operationele winst verwacht.

De neergang van de recruitment markt kan mogelijk uitwerking hebben op de voorwaarden van de financieringsstructuur. Daarom is VNU Media, bijgestaan door financieel adviseur Riverhill Partners, in heronderhandeling over deze voorwaarden met het syndicaat van financiers dat de lening verschaft. Ondanks het enigszins cyclische karakter van de onderneming, realiseert VNU Media op structurele basis een positieve cash flow. 3i, grootaandeelhouder van VNU Media, ondersteunt de onderneming in de gesprekken met de financiers. 3i gelooft in de lange termijn perspectieven van VNU Media en staat het management actief bij in de realisatie hiervan.

Erik Hoekstra, CEO van VNU Media: "VNU Media is gevoelig voor de bewegingen in de recruitment, zowel in positieve als negatieve tijden. Wij zijn marktleider in de recruitment media markt en winnen continue marktaandeel in het online segment. Onze online activiteiten zijn inmiddels, geheel volgens plan, goed voor 50% van de omzet en zelfs 60% van de winst. Ook onze winstverwachting is meer dan gezond, maar vanwege de economische neergang is deze wel lager dan oorspronkelijk afgesproken met onze financiers. Gezien de gezonde staat waarin ons bedrijf verkeert, gaan we met vertrouwen met hen in gesprek".

Over VNU Media

VNU Media is één van de toonaangevende zakelijke uitgevers in Nederland met ruim 400 medewerkers in Nederland marktleider in de recruitment markt. VNU Media heeft een sterk merkenportfolio met Intermediair, IntermediairPW, Intermediair.nl, HRbase.nl, InFinancieel.nl, InIct.nl, InInterim.nl, InOverheid.nl, ITDirectory.nl, Koopinfo.nl, Marketingdirectory.nl, NationaleVacaturebank.nl, Overheidscircuit.nl, Tweakers.net, VNUnet.nl, Computable, CRN, Emerce, Management Team en Sprout.

Met een snelgroeiend online portfolio is het bedrijf ook een van de leidende spelers op het gebied van zakelijke online informatie.





http://www.vnumedia.nl