Gemeente Zijpe


2009-01-28 Afscheid burgemeester Anja van Apeldoorn - Pruijt Afscheid Anja Raadsvergadering

Donderdag 22 januari 2009 heeft burgemeester Anja van Apeldoorn Pruijt afscheid genomen van het college, de gemeenteraad en de inwoners van de gemeente Zijpe. s Middags in het gemeentehuis en s avonds in de Vijverhut in Groote Keeten.

Nadat ceremoniemeester Ab Helsloot alle aanwezigen welkom had geheten gaf hij het woord aan de burgemeester als voorzitter van de Raad. Aangezien zij zelf het agendapunt was van de buitengewone raadsvergadering droeg zij het voorzitterschap direct over aan haar plaatsvervanger Hans Klaver. Na een woord van welkom aan alle aanwezigen gaf hij het woord aan de griffier. Co de Bakker las het Koninklijk besluit voor waarin werd vermeld dat Hare Majesteit de Koningin eervol ontslag had verleend aan de burgemeester.

Anja van Apeldoorn- Pruijt werd daarna toegesproken door de Commissaris van de Koningin, mr. Harry Borghouts, door Enno Brommet namens de Burgemeesterskring, door Hans Klaver en Corrie Oudhoff- van der Velden namens de Raad en door Piet Morsch namens het college van burgemeester en wethouders.

Van de sprekers ontving Anja van Apeldoorn- Pruijt een aantal cadeaus. Daarbij waren twee bijzondere cadeaus. Hans Klaver overhandigde haar de gemeentelijke Erepenning in goud en Corrie Oudhoff- van der Velden mocht haar een ring aanbieden namens de gemeenteraad, het college en de medewerkers van de gemeente Zijpe. De ring is ontworpen en vervaardigd door Inge Koorn en meester-goudsmid Maarten van der Zon van Edelsmederij "De Pioen" uit Bergen. De ring is strak van vormgeving. Er zijn zwaantjes in verwerkt welke ook de schakels vormen van de ambtsketen. Het sieraad is uitgevoerd in 14 karaat Palladium witgoud, met geelgouden accenten.

Ter afsluiting van dit gedeelte was het de beurt aan Anja van Apeldoorn- Pruijt. Zij gaf aan dat zij een heel mooie tijd heeft gehad als burgemeester van deze gemeente. Harmonie en kwaliteit waren de sleutelwoorden in haar bedankwoord.
Op haar verzoek was gastspreker dr.ir. Gaston Remmers uitgenodigd. Hij hield een uiteenzetting over de innerlijke ruimte van jezelf in relatie tot de buitenruimte. Je omgeving waarin je dagelijks verkeert. Als je ruimte in jezelf maakt ga je op een andere manier kijken naar je omgeving; de buitenruimte.
Aansluitend was er gelegenheid Anja de hand te schudden onder het genot van een hapje en een drankje.

In de Vijverhut was het vanaf 20.00 uur een drukte van belang. Een groot aantal personen kwam haar gedag zeggen. Individuele burgers, vertegenwoordigers van organisaties en instellingen en de Muziekvereniging Zijpe. Laus Schilder bedankte de burgemeester voor haar functie van Beschermvrouwe en de positieve wijze waarop zij de Muziekvereniging Zijpe altijd heeft gesteund. Een mooie serenade was haar cadeau.

En zo werd het een avond van handen schudden, cadeautjes krijgen, bijpraten. Om ongeveer 22.30 uur was de laatste gast vertrokken. Anja van Apeldoorn- Pruijt kijkt terug op een bijzonder afscheid en is zeer vereerd met de vele reacties die ze de afgelopen tijd heeft mogen ontvangen.