Politie Zuid-Holland-Zuid

28/1 Hoeksche Waard

Dordrecht , 28-01-2009 o Persberichten district III

JONGENS VERNIELEN FIETS
OUD-BEIJERLAND Dinsdagmiddag 27 januari rond 13.30 uur heeft de politie een tweetal jongens aangehouden voor vernieling van een fiets. Een getuige zag dat de jongens het achterlicht van een bij de bushalte geparkeerde fiets vernielden. De eigenaar werd hiervan op de hoogte gesteld en belde daarop de politie. De twee verdachten, een 13-jarige inwoner van Numansdorp en een 14-jarige inwoner van Nieuw-Beijerland, werden aangehouden en na verhoor heengezonden. Het bleek dat de twee aan het stoeien waren geweest en daarbij het achterlicht van de fiets was gesneuveld. De schade zal worden vergoed.

INBRAAK IN DIERENSPECIAALZAAK
OUD-BEIJERLAND Een dierenspeciaalzaak aan de Beneden Oostdijk is in de nacht van maandag op dinsdag 27 januari bezocht door inbrekers. De dader(s) vernielde de ruit van de voordeur waarna die binnen kwam. Er werden diverse accessoires voor honden gestolen zoals halsbanden, hondentuigjes en nog een aantal hondenartikelen van een speciale collectie met diamantjes. Er is door de eigenaar van de zaak aangifte gedaan. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

TWEE PERSONEN AANGEHOUDEN NA ROVEN TAS 91-JARIGE MAASDAM De politie heeft dinsdagmiddag 27 januari twee mannen van 18 en 23 jaar uit Oud-Beijerland aangehouden na een tasjesroof in Maasdam. Een 91-jarige mevrouw uit Maasdam werd die middag op brutale wijze van haar boodschappentas. Ze liep op het trottoir in de Vd Duyn van Maasdamlaan toen een onbekende haar van achteren benaderde en haar tas weggriste. Deze persoon rende weg en stapte verderop in een auto die wegreed in de richting van het Maaslaantje. Het slachtoffer vond hulp bij haar buurman die het kenteken van de wegrijdende auto noteerde. Hij belde direct de politie en blokkeerde de bankpasjes van mevrouw bij de bank. De politie startte direct een zoektocht en verrichte buurtonderzoek.
s Avonds werd het voertuig gevonden in de Van Speijkstraat in Oud-Beijerland en werden ook daar de verdachten aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld. De politie gaat verder met het onderzoek. Het slachtoffer is erg aangedaan. Ze heeft aangifte gedaan.