Gemeente Zaltbommel


Vergunning 29 woningen Agnietentuin 27 januari 2009 Geplaatst op: 27 januari 2009
Vergunning 29 woningen Agnietentuin

Op 20 januari 2009 heeft het Zaltbommelse college van burgemeester en wethouders de vergunning verleend aan Woonlinie voor de bouw van 29 woningen aan de Agnietenstraat in Zaltbommel. Woonlinie heeft ook een bouwvergunning aangevraagd voor het tweede plandeel van De Vaan. Dit plan betreft 64 woningen aan de Hogeweg, tegenover het gemeentekantoor.

Wonen in de oude binnenstad
Het project Agnietentuin, gelegen aan de Agnietenstraat en Vogelenzang, omvat de bouw van totaal 64 woningen in drie fasen. De bouwvergunning is verleend voor de eerste fase: de bouw van twintig appartementen en negen grondgebonden woningen. De woningen hebben een klassieke architectuur met een eigentijds tintje. Er is gekeken naar het ontwerp van de woningen en de inpassing van het project in het beschermde stadsgezicht. Woonlinie streeft ernaar medio 2009 te starten met bouwen.

Om ruimte te maken voor de bouw van negen grondgebonden woningen zijn in november veertien oude `duplexwoningen' gesloopt. Op de locatie, waar tot 1996 het bejaardencentrum De Wielewaal heeft gestaan, komen onder andere twintig appartementen. Meer informatie over dit bijzondere woonproject is te vinden op de nieuwe website www.agnietentuin.nl.

"Het project heeft enkele tegenvallers gekend, daarom ben ik erg blij dat er nu een breed gedragen plan ligt en er nu daadwerkelijk gebouwd gaat worden", aldus wethouder Bragt.

De Vaan - klassieke stijl binnenstad
Woonlinie heeft ook een bouwvergunning voor het tweede plandeel van De Vaan aangevraagd. Het totale plan bevat 64 woningen. Deze worden tegenover het gemeentekantoor aan de Hogeweg gebouwd. De woningen zijn ontworpen volgens de stijl van de klassieke binnenstad. De bouwvergunning voor het eerste plandeel - de bouw van 18 appartementen, 18 rijwoningen en 8 accentwoningen - is in 2008 aangevraagd. Het tweede plandeel bestaat uit 4 tussenwoningen, 4 hoekwoningen en 12 twee-onder-één-kappers. Naar verwachting wordt in het tweede kwartaal van 2009 gestart met de bouw. Nieuwsgierig naar De Vaan? Kijk op www.devaanzaltbommel.nl.

Dit is een gezamenlijk persbericht van Woonlinie en de gemeente Zaltbommel.