Gemeente Lansingerland

Succesvolle open dag Beheer & Overhoud
Open dag Beheer & Onderhoud

Afgelopen zaterdag 24 januari organiseerde de afdeling Beheer & Onderhoud een open dag op de gemeentewerf aan de Jan van der Heijdenstraat in Bleiswijk. Alle inwoners van deze kern hadden thuis een uitnodiging gekregen om tussen 10.00 en 15.00 een kijkje te komen nemen.

Nadat bezoekers via een rode loper de grote hal betraden, troffen zij bontgekleurde marktkramen waar men informatie kon krijgen over diverse onderwerpen zoals groen, spelen, verkeer, afvalinzameling, riolering en meldingen.

Buiten was een verzameling van voertuigen te bewonderen. Naast de gemeentelijke voertuigen waren ook diverse wagens van partners aanwezig, waaronder Irado (afvalinzameling), CityTec (Verlichting), Combiwerk (groen) en de hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance).

Wethouder de Rijke

Mede dankzij het mooie weer was er een groot aantal bezoekers aanwezig. Rond 11.00 werd de dag officieel geopend door wethouder Hans de Rijke, portefeuillehouder Beheer Buitenruimte die bewees dat hij naast het besturen van onze gemeente ook goed om kan gaan met het besturen van een veegwagen. Met behulp van een buitendienstmedewerker veegde hij de letters B&O keurig in het veegwagentje.

Ruud de Prez, hoofd van de afdeling Beheer & Onderhoud gaf voor de openingshandeling in zijn speech aan dat de open dag helemaal past binnen de filosofie van de afdeling Beheer & Onderhoud: Kwaliteit maak je samen . We willen allemaal een openbare ruimte die schoon, heel en veilig is. We werken dagelijks hard om dit te bereiken. Maar we kunnen het niet alleen. Inwoners zijn niet alleen klant van de gemeente maar ook de gebruikers van de openbare ruimte en partner bij het beheer en onderhoud hiervan. Deze open dag is bedoeld ons voor te stellen en in gesprek te raken met de inwoners. Gezien het aantal bezoekers en de levendige conversatie tussen ambtenaren en inwoners ziet het ernaar uit dat dit streven goed gehaald is.

Buiten de informatie konden bezoekers ook heerlijk genieten van een kopje warme chocolademelk, erwtensoep en kinderen van een suikerspin. Zowel bezoekers als ambtenaren kunnen terugkijken op een geslaagde open dag. Er zijn plannen om een dergelijke open dag ook voor de kernen Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs te organiseren.

Open dag B&O.jpg