Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Bestuur Maazo heft stichting opbouwwerk op

28 januari 2009
Het bestuur van stichting Maazo, verantwoordelijk voor het opbouwwerk in stadsdeel Zuidoost, heeft besloten de stichting te ontbinden. Het bestuur van Maazo ziet geen mogelijkheid om de organisatie op orde te krijgen voordat het stadsdeel medio 2009 met voorstellen komt om het opbouwwerk al dan niet uit te besteden.

December 2008 besloot de deelraad om de subsidie aan Maazo met ruim 30% te verminderen (van 954.000,- in 2008 naar EUR 654.000,- in 2009). Tevens droeg de deelraad het dagelijks bestuur van het stadsdeel op om in juni van dit jaar met voorstellen te komen voor aanbesteding van het opbouwwerk. Stichting Maazo heeft na uitvoerig beraad besloten dat zij gezien de mogelijke aanbesteding niet in staat zijn om de interne organisatie en de uitvoering van het opbouwwerk op korte termijn te veranderen en te verbeteren.

Naast het onderdeel opbouwwerk kent Maazo nog twee andere onderdelen: het wijksteunpunt wonen en het vrijwilligerssteunpunt. Deze steunpunten zullen geen nadelige gevolgen ondervinden van de ontbinding. Het stadsdeel gaat samen met het bestuur van Maazo actief op zoek naar organisaties waarbij de steunpunten kunnen worden ondergebracht. Het stadsdeel gaat zich tevens beraden op een goed alternatief voor het opbouwwerk om de bewoners van dienst te kunnen zijn.

Het bestuur van Maazo is van mening dat ontbinding van de stichting de beste manier is om zowel de belangen van bewoners als van medewerkers te behartigen. De focus zal de komende tijd liggen op een sociaal plan voor de medewerkers.