Gemeente Baarn

Training 'Pakje Kans!' helpt bij stoppen met roken

De training Pakje Kans is één van de meest effectieve ondersteuningsmethoden bij het stoppen met roken. De kans op succes is met deze training drie maal hoger dan stoppen op eigen houtje. Uit onderzoek blijkt dat direct na de training 70-80% van de deelnemers is gestopt met roken. Na een jaar is 20-30% nog steeds rookvrij! De training Pakje Kans wordt aangeboden door GGD Eemland en is bedoeld voor rokers die gemotiveerd zijn om te stoppen.

Pakje Kans is een training waarin mensen in groepsverband in 9 bijeenkomsten binnen 12 weken stoppen met roken. De groep bestaat uit gemiddeld 12 personen. Na een goede voorbereiding stop je op de dag van bijeenkomst 3 met hulp van de trainer en medestoppers. U hoeft dus niet gestopt te zijn bij aanvang van de training.Dankzij de training houd u uw motivatie op peil en leert u technieken om met moeilijke momenten om te gaan. Denk hierbij aan het opmaken van de balans van voor- en nadelen van het roken en stresshantering.

Een rookvrije toekomst pak je zelf
De steun van collega-stoppers is van groot belang bij Pakje Kans. Zowel het uitwisselen van ervaringen als het stimuleren van elkaar om niet te zwichten in moeilijke situaties, is cruciaal. Daarnaast wordt u begeleid door een ervaren trainer en werkt u met actueel trainingsmateriaal. Naast een trainingsboek ontvangt u ook een zakboekje dat je altijd bij je kunt hebben en een CD met ontspanningsoefeningen.

Elke week komt de groep éénmaal bij elkaar, met uitzondering van de week waarin u gaat stoppen met roken. Aangezien veel stoppers dan wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, zijn er in die week 2 bijeenkomsten gepland. Ongeveer een maand na de laatste bijeenkomst, vindt er een terugkomstbijeenkomst plaats.

Voor wie is de training bedoeld?
Voor volwassen inwoners van de regio Eemland (gemeente Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg).

Data en tijden
De eerstvolgende training wordt in het voorjaar van 2009 aangeboden. De exacte data hiervan zijn nog niet bekend.

Kosten
De deelnamekosten bedragen 85,-. Hiervoor krijgt u deskundige begeleiding en een trainingsmap, een dagboekje en een CD met ontspanningsoefeningen. De betaling dient voorafgaand aan de cursus te worden overgemaakt. Deelnemers ontvangen een betalingsbewijs.

Aanmelden
Voor algemene informatie over de training kunt u contact opnemen met Miranda Bouman van GGD Midden Nederland, tel. (033) 467 81 52.