FloraHolland


Eerste prototypen uniforme stapelwagen in Aalsmeer Shuttle

FLORAHOLLAND, 28 januari 2009 (persbericht) - FloraHolland werkt aan de ontwikkeling van een uniforme stapelwagen. De afgelopen weken zijn de prototypen getest. Van de nieuwe stapelwagen en de verbeteringen ten opzichte van de (oud)FloraHolland- en VBA-stapelwagen is een demonstratievideo gemaakt. Naast de specificaties is hier ook het testen in de Aalsmeer Shuttle, een systeem voor mechanisch transport van stapelwagens, te zien. De demonstratievideo is te bekijken op Hortitube.nl.

Testen op vestigingen
Sinds half december worden de prototypen van de nieuwe stapelwagen getest op verschillende vestigingen van FloraHolland. De testen in de Aalsmeer Shuttle, waarvoor een aantal liftstations moest worden omgebouwd, zijn goed verlopen. Begin februari wordt het testtraject afgerond. Hierna worden alle testresultaten beoordeeld en wordt vastgesteld welke aanpassingen er nog nodig zijn aan de stapelwagen, de infrastructuur van de veilingen en het arbeidsproces. Eén uniforme stapelwagen staat in de sierteeltsector al jaren hoog op de verlanglijst. Eén stapelwagen maakt aanvoeren op meerdere vestigingen makkelijker, zorgt voor ketenkostenbeheersing en een betere marktwerking. Voor FloraHolland is de uniformering een groot project, waarbij het gaat om ongeveer 265.000 stapelwagens en om wijziging van infrastructuur en werkproces op alle FloraHolland-vestigingen.

Vestigingentour
Tijdens de ledenvergadering van FloraHolland in december hebben leden de uniforme stapelwagen al kunnen zien. Half februari komen de prototypen van de stapelwagens naar de zes vestigingen (Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde). Met deze vestigingentour wil FloraHolland haar kwekers, kopers en andere gebruikers van de stapelwagen de gelegenheid geven om de stapelwagen te bekijken. De planning van de vestigingentour staat in week 6 op de website van FloraHolland.

Fotobijschrift: Eén van de prototypen van de uniforme stapelwagen.