Gemeente Leidschendam-Voorburg


Inloopavond Libanon-tribunaal druk bezocht

28 januari 2009 - Op donderdag 22 januari was er een inloopavond voor de omwonenden van het Speciaal Tribunaal voor Libanon (STL) aan de dr. Van der Stamstraat in Leidschendam.

De inloopavond was een vervolg op een inloopavond in mei 2008. Tussen mei 2008 en nu zijn een aantal stappen gezet door het STL. Zo zijn een aantal bouwkundige aanpassingen in en rond het STL-gebouw doorgevoerd.

Ongeveer 150 omwonenden maakten van de gelegenheid gebruik om het STL-gebouw te bezoeken en zich te laten informeren over de huidige stand van zaken. Naast een mini-tentoonstelling over de achtergrond en plannen van het STL, konden bezoekers alvast een kijkje nemen in de voormalige gymzaal. Deze zal worden verbouwd tot rechtszaal.

Alle betrokken partijen waren tijdens de inlooopavond aanwezig voor vragen: de Rijksgebouwendienst, de Nationaal Coördinator Terrorisme Bestrijding, het Speciaal Tribunaal voor Libanon, het ministerie van Buitenlandse Zaken, Politie Haaglanden en de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Het tribunaal start officieel op 1 maart 2009. De processen zijn openbaar en toegankelijk voor het publiek.

Neem voor meer informatie over het Speciaal Tribunaal voor Libanon een kijkje op de website www.stl-tsl.org

Zie ook de posters van de inloopavond (PDF - 1,2 MB)