RAI Vereniging: tijd nu rijp voor sloopregeling á la Duitsland

28/01/2009 15:56

Rai Vereniging

In Duitsland is sinds 14 januari een sloopbonus voor oude auto's van kracht. Bezitters van een auto van 9 jaar of ouder krijgen, als ze deze laten slopen en tegelijk een nieuwe auto aanschaffen, 2500 euro subsidie op de aanschaf. RAI Vereniging is verheugd met de eerste positieve resultaten en wil zich als brancheorganisatie voor de auto-industrie hard maken om een soortgelijke regeling op korte termijn ook voor Nederland gereed te hebben.

Minister Cramer is op dit moment nog in gesprek met RAI Vereniging en BOVAG over de details van de regeling in Nederland. Begin februari is er wederom overleg met VROM over de uitvoerbaarheid en de condities van een dergelijke regeling. CDA, PvdA en VVD zijn ook voorstander van een dergelijke stimuleringsregeling om nieuwe, schonere auto's te kopen, zo meldde NOS Teletekst vanmorgen.

Volgens de Duitse zusterorganisatie van RAI Vereniging, de VDA, lijkt de Duitse regeling nu al zijn vruchten af te werpen. De eerste signalen in Duistland zijn positief, dealers melden dat er veelvuldig gebruik gemaakt wordt van de regeling.

Reden voor RAI Vereniging en BOVAG om nu versneld een dergelijke regeling voor Nederland van de grond te krijgen. Beide branchepartijen maken zich hier al geruime tijd hard voor en minister Cramer kan niet anders dan positief staan tegenover een regeling die gunstige effecten heeft op de luchtkwaliteit.

De auto-industrie heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in innovaties; nieuwe auto's zijn steeds schoner en zuiniger geworden. Met de beoogde regeling is het voor de consument aantrekkelijk om een nieuwe auto aan te schaffen die beter voor het milieu is.





http://www.raivereniging.nl