Noordhoff Uitgevers en Goed Rekenonderwijs bundelen krachten

28/01/2009 16:07

Noordhoff Uitgevers

Noordhoff Uitgevers en de Stichting Goed Rekenonderwijs hebben vanmorgen op de onderwijsbeurs NOT in Utrecht een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van de nieuwe rekenmethode Reken zeker. Omdat de uitgeverij behalve deze methode ook de zojuist herziene methode Rekenrijk uitgeeft, hebben scholen de vrijheid om de methode te kiezen die het beste op hun behoefte aansluit.

Met Reken zeker, dat in 2010 geïntroduceerd wordt, speelt Noordhoff Uitgevers in op de actuele vraag binnen het primair onderwijs naar lesmateriaal met de nadruk op het oefenen van basisvaardigheden. Met Reken zeker leert de leerling op een betrouwbare manier rekenen. Pas wanneer de kinderen voldoende geoefend hebben, komen de contextuele vraagstukken, die juist de boventoon voeren bij realistische rekenmethoden als Rekenrijk, aan bod. De nieuwe methode, die geschreven is door leerkrachten met jarenlange ervaring in het basisonderwijs, biedt uitkomst voor onder meer taalzwakke kinderen die moeite hebben met verhalende rekenopgaven.

Altijd op zoek naar de beste partners

Vanmorgen zetten algemeen directeur Arjen Holl namens Noordhoff Uitgevers, Henk Tijms en Liesbeth van der Plas namens de Stichting Goed Rekenonderwijs en de auteurs van Reken zeker, Arjen de Vries en Piet Terpstra, hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Klaas Dolsma, uitgeefmanager Basisonderwijs bij Noordhoff Uitgevers: ,,Vanuit onze betrokkenheid bij het onderwijs zijn wij altijd op zoek naar de beste partners. Samen met die partners, in dit geval de Stichting Goed Rekenonderwijs, maar ook met onze eigen mensen van AmbraSoft, bouwen wij aan een succesvolle volgende generatie.''

Eén strategie per rekensom

In Reken zeker leren kinderen elk rekenprobleem oplossen met één beproefde strategie, waaronder staartdelingen en tafels. Door veel te oefenen leren alle leerlingen de strategieën onder de knie te krijgen. Het letterlijk 'langzaam maar zeker' leren rekenen levert de kinderen een basis op om met zelfvertrouwen ook in de volgende groepen verder te rekenen.

Generaties vol kennis, wijsheid en inspiratie

Noordhoff Uitgevers is verheugd over de samenwerking met de Stichting Goed Rekenonderwijs. Deze stichting richt zich onder meer op het bevorderen van goed reken- en wiskundeonderwijs voor de basisschool. Noordhoff Uitgevers, bekend van onder meer De Grote Bosatlas, brengt al generaties lang kennis, wijsheid en inspiratie voor jong en oud.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.noordhoffuitgevers.nl