Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Dodelijk slachtoffer bij keukenbrand in Hilversum

Hilversum, 28-01-2009 o Woensdagochtend 28 januari kwam een melding binnen van een woningbrand. Het bleek te gaan om een brand in een appartement van een kleinschalig appartementencomplex aan de Paulus van Loolaan. De 91-jarige bewoonster van het appartement kwam hierbij om het leven.

Rond 10.00 uur zagen een taxichauffeur en rijinstructeur, die over de Vaartweg reden, de brand en stopten hun auto. De rijinstructeur klom op het balkon en de taxichauffeur wist de woning vanaf de andere kant binnen te komen. Met brandblussers startten zij met het blussen van de brand en probeerden bij de bewoonster te komen. Kort daarna kwam de brandweer ter plaatse en bluste de brand. Het was een korte hevige brand. De bewoonster overleed ter plekke.

De andere bewoners van het complex werden uit hun woningen gehaald en opgevangen in een verpleeghuis nabij. Ook kwam daar de burgemeester van Hilversum naar toe. Verder vielen er geen gewonden. De taxichauffeur is vanwege het inademen van rook overgebracht naar Tergooiziekenhuizen Hilversum. Twee andere personen werden ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

De oorzaak van de brand wordt onderzocht. De brand is in de keuken begonnen waar vermoedelijk iets is mis gegaan met een fluitketel die op het vuur stond.

De Vaartweg en de Paulus van Loolaan zijn tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer.