Gemeente Breda

Staatssecretaris Bussemaker benoemt Chris van Faassen tot Ridder in Orde van Oranje Nassau

Klik hier voor vergroting.

In het Amphia ziekenhuis in Breda heeft mevrouw Chris van Faassen van het Bredaas Centrum Gehandicaptenbeleid vanmiddag de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau ontvangen. Mevrouw van Faassen ontving de onderscheiding uit handen van staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Bredase wethouder Marja Heerkens (Sociale Zaken, Wmo en Grondbeleid.)

Chris van Faassen is tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau benoemd vanwege haar grote inzet voor met name het Bredaas Centrum Gehandicaptenbeleid, maar ook vanwege haar niet aflatende inspanningen om mensen met een beperking en (jonge) mantelzorgers mee te laten doen in de maatschappij. Ze wil dat zij de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben en vindt daarvoor ook bij de landelijke overheid een luisterend oor. Bij de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in Breda speelde zij een belangrijke rol.

De uitreiking had plaats in het Amphia ziekenhuis in Breda, omdat mevrouw Van Faassen vanwege een spoedoperatie niet in staat was een symposium over cliënparticipatie bij te wonen.

Breda, 28 januari 2009