Gemeente Abcoude


Herindeling Abcoude weer een stap dichterbij

De herindeling van de gemeenten Abcoude, Breukelen, Loenen en de Ronde Venen is weer een belangrijke stap dichterbij gekomen. De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Konikrijksrelaties heeft het wetsvoorstel dat nodig is om de herindeling van kracht te laten zijn, ontvangen. In de brief laten zij ook weten dat er naar alle waarschijnlijkheid op 20 maart een hoorzitting plaatsvindt in het gebied. Dat betekent dat die dag leden van de Kamercommissie komen luisteren naar de opmerkingen en suggesties naar aanleiding van het wetsvoorstel.

Tijdens de hoorzitting worden de vier te herindelen gemeenten bezocht. Op die dag is er voor de gemeenteraad en voor het college van B&W gelegenheid tot het verwoorden van hun standpunt. Ook groepen burgers krijgen die dag de ruimte om hun visie op de aanstaande herindeling kenbaar te maken. De Kamercommissie hanteert hiervoor een geprefereerde werkwijze. In principe is er voor iedere belangenvereniging 10 minuten spreektijd. Deze kan het nuttigst worden gebruikt wanneer de tijd verdeeld wordt over 3 minuten waarin een eerder schriftelijk bekend gemaakt standpunt wordt besproken en de rest van de tijd wordt ingeruimd om de vragen van de commissie te beantwoorden.

Schriftelijke reactie kunnen tot uiterlijk vrijdag 27 februari 2009 worden ingezonden bij de griffier van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ir. G.F.C. van Leiden, Postbus 20018, 2500 EA Den Haag of via email: cie.bzk@tweedekamer.nl
---

28 januari 2009