Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden



* Verkiezingen 2008

Informatieavond waterschap ontwerp-Waterbeheerplan 2010-2015 `Water voorop!' geslaagd

28 januari 2009 - Ruim vijfentwintig geĂŻnteresseerden van maatschappelijke en belangenorganisaties en andere overheden bezochten de informatieavond van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden over het ontwerp-Waterbeheerplan 2010-2015 `Water voorop!' op 20 januari. Naast presentaties van het waterschap en de provincie Utrecht was er ook een informatiemarkt. Verder was er gelegenheid bezwaar in te dienen tegen het ontwerp-Waterbeheerplan bij het inspraakpunt.Tijdens de avond waren bestuurders van zowel het waterschap als gemeenten aanwezig.

Presentaties

Tijdens de informatieavond konden de aanwezigen een presentatie van het waterschap en de provincie Utrecht bezoeken. Marjan Holtman van het waterschap gaf een toelichting op het ontwerp-Waterbeheerplan. De vragen naar aanleiding van haar presentatie gingen vooral over de korte termijn van terinzagelegging. Het plan ligt zes weken ter inzage, gelijktijdig met waterplannen van andere waterbeheerders. Een aantal maatschappelijke en belangenorganisaties heeft aangegeven dat de inspraaktermijn te krap is om alle waterplannen goed te kunnen beoordelen. Christa Dokter van de provincie Utrecht gaf een presentatie over het Provinciaal Waterplan.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt konden de bezoekers gedetailleerde vragen stellen over het ontwerp-waterbeheerplan. Aan de hand van een aantal thema's, zoals toekomstvisie, veilige dijken, water en ruimte en schoon water gaven medewerkers van het waterschap uitleg over het plan.
Het waterschap kreeg vooral vragen over de achtergrond van de voorgestelde maatregelen om de waterkwaliteit te verbeteren. Ook de provincie Utrecht was met een informatiestand aanwezig.

Plannen inzien

Het ontwerp-waterbeheerplan ligt nog tot en met 15 februari 2009 ter inzage. U kunt het plan hier downloaden of het plan tijdens kantooruren van 09.00 tot 17.00 uur inzien bij het waterschapskantoor, Poldermolen 2, te Houten. Daarnaast ligt het plan ook ter inzage bij de gemeentehuizen binnen het beheersgebied van het waterschap en de provinciehuizen van de Provincie Utrecht en de Provincie Zuid-Holland.

Hoe kunt u inspreken?

U kunt gedurende de inspraakperiode uw schriftelijke reactie op het ontwerp-Waterbeheerplan sturen naar:
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden
College van dijkgraaf en heemraden
Postbus 550
3990 GJ Houten