UMC Utrecht


Koninklijke onderscheiding voor Blijham

Op de dag van zijn officiële afscheid als voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht heeft prof. dr. Geert. H. Blijham een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van minister Ronald H.A. Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Blijham is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, de op een na hoogste onderscheiding in Nederland.

Hij ontvangt de onderscheiding vanwege zijn uitstekende (inter)nationale reputatie als hoogleraar en omdat hij tien jaar voorzitter was van een vooraanstaand Universitair Medisch Centrum dat er financieel zeer goed voorstaat en dat op diverse gebieden de beste is van Nederland.

Geert Blijham (1946) was tot 1 januari 2009 voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht en is sinds 1987 hoogleraar Interne Geneeskunde. Daarnaast is hij drie jaar voorzitter geweest van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). In 2007 won hij de Jubileum Award bij de verkiezing van overheidsmanager van het jaar, voor een uitzonderlijke prestatie over een gehele carrière.

Blijham blijft verbonden aan het UMC Utrecht en zal zich het komend jaar richten op kennisvalorisatie en internationalisering van het UMC Utrecht. Zijn positie als voorzitter van de Raad van Bestuur is overgenomen door prof. dr. Jan L.L. Kimpen.

Voor nadere informatie:
UMC Utrecht, In- en Externe Communicatie
Linda Minnen en Ilse van Wijk, tel. 088 7557483 (buiten kantoortijden via 088 7555555)
press@umcutrecht.nl
woensdag 28 januari 2009