Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Ab Cherribi ontvangt eerste exemplaar van De Slatuinen

28 januari 2009

Op zondag 25 januari werd het eerste exemplaar van De Slatuinen door de kunstenares Ina Brekelmans aan wethouder Ab Cherribi van stadsdeel De Baarsjes overhandigd. Dit vond plaats in het Stadsarchief in de Vijzelstraat waar ook een expositie is van haar werk.

foto van Ab Cherribi ontvangt eerste exemplaar van De Slatuinen In het boek De Slatuinen zijn de kleurpotloden- en pasteltekeningen en tekeningen met droge naalden te bewonderen die Ina maakte in De Slatuinen.

Peter Paul de Baar vertelde de geschiedenis van De Slatuinen en de Slatuinenweg die ook in het boek gepubliceerd is. Wim Niemantsverdriet, de bioloog die een heemtuin in Eindhoven beheert, vroeg zich af of De Slatuinen nou een heemtuin of een wildernis is.

Het boek is voor EUR 20,- te koop in de Stadsboekhandel in het Stadsarchief en in de reguliere boekhandels. U kunt het ook rechtstreeks bij de kunstenares bestellen. Kijk op: www.blackbirdprint.com

U kunt de originele kunstwerken nog tot en met 15 februari bekijken in de schatkamer van het Stadsarchief. De toegang is gratis.

Stadsarchief Amsterdam
Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam

* Dinsdag t/m Vrijdag 10.00-17.00 uur

* Zaterdag en Zondag 11.00-17.00 uur