Waterschap Rivierenland

Portefeuilleverdeling CDH

Portefeuilleverdeling CDH Waterschap Rivierenland vastgesteld

Het college van Dijkgraaf en Heemraden (CDH), het dagelijks bestuur van Waterschap Rivierenland, heeft op 27 januari de portefeuilleverdeling vastgesteld.

De portefeuilleverdeling voor de periode 2009-2012 ziet er als volgt uit:

Gerrit Kok (Dijkgraaf):

* Communicatie, handhaving en calamiteitenzorg
* Voorzitter van het CDH en algemeen bestuur

Arend Fernhout (Heemraad, Kamer van Koophandel):
* Middelen en regelgeving

* Plaatsvervangend-dijkgraaf

* Voorzitter van de commissie Middelen, Communicatie en Regelgeving

René Cruijsen (Heemraad, Algemene Waterschapspartij/VVD):
* Waterkeringen

* Voorzitter commissie Waterkeringen en Wegen

Teus Kool (Heemraad, SGP/Christen Unie):

* Wegen

* Watersysteem in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden, incl de gemeente Vianen

* Roulerend voorzitter van de commissie Watersysteem

Mathieu Gremmen (Heemraad, LTO-Noord/ZLTO):

* Watersysteem in de stadsregio Arnhem-Nijmgen
* Roulerend voorzitter van de commissie Watersysteem

Arie Bassa (Heemraad, CDA):

* Watersysteem in het Land van Heusden en Altena, de Bommelerwaard en de overige gemeenten in het westelijk gedeelte van de provincie Gelderland

* Roulerend voorzitter van de commissie Watersysteem

Arjen Rijsdijk (Heemraad, Water Natuurlijk):

* Waterketen

* Voorzitter van de commissie Waterketen

Wat is de inhoud van de portefeuilles?

De portefeuille "Watersysteem" omvat activiteiten op het terrein van het waterbeheer, waaronder het onderhoud, het waterpeil en de waterkwaliteit van het oppervlaktewater zoals sloten, plassen en stadsgrachten. Bij deze onderwerpen werkt Waterschap Rivierenland intensief samen met gemeenten en andere lokale en regionale organisaties. Het waterschap heeft een groot werkgebied. Bij de verdeling van de portefeuille Watersysteem hebben drie heemraden daarom ieder een eigen geografisch afgebakend werkgebied gekregen. De portefeuille "Waterkeringen" betreft ondermeer de werkzaamheden aan de dijken. "Waterketen" is de portefeuille waarin alle activiteiten zijn gebundeld die te maken hebben met een duurzame waterkringloop, zoals bijvoorbeeld rioolwaterzuivering. De portefeuille "Middelen en regelgeving" betreft de financiën van het waterschap en de regelgeving van het waterschap.

Overige overlegstructuren en vertegenwoordigingen

Waterschap Rivierenland neemt deel aan een groot aantal overlegstructuren. Ook hiervoor is de taakverdeling vastgesteld. Het volledige overzicht is hier te raadplegen in het Overzicht van de portefeuilleverdeling (Word document) .

Bestuur

Het dagelijks bestuur is in handen van het College van Dijkgraaf en Heemraden (CDH). De Dijkgraaf wordt benoemd door de Kroon en de Heemraden worden benoemd door het Algemeen Bestuur. Het CDH bereidt de besluiten van het Algemeen Bestuur voor en voert ze uit. Dat is haar belangrijkste taak. Het Algemeen Bestuur controleert de uitvoering door het CDH. Het Algemeen Bestuur (AB) is het hoogste orgaan van het waterschap. Tijdens de bestuursvergadering op 13 februari aanstaande bespreekt het AB het bestuursprogramma, waarin de hoofdpunten van het te voeren beleid zijn uitgewerkt. Ook zullen tijdens die vergadering de leden van de commissies worden benoemd.