Gemeente 's-Hertogenbosch

28-01-2009
Scholen krijgen Brabants Verkeersveiligheidslabel

Opnieuw wordt aan vijf Bossche basisscholen het Brabants Verkeersveiligheidslabel toegekend. De scholen De Vlieger, Jeroen Bosch, Het Bossche Broek (locatie centrum en locatie Zuid), De Kameleon (locatie Antoorn der Kinderenlaan en Graafseweg), en de Meander (inclusief de dependance) kunnen binnenkort het label, een plaquette met een afbeelding van Seef de Zebra, aan de muur schroeven. Hiermee volgen ze de scholen De Borch, De Bron, De Masten, De Matrix, De Troubadour, Het Palet en 't Schrijverke die het label al eerder hebben gehaald. Logo Verkeersveiligheid

Het label is een bewijs dat verkeersveiligheid deel uitmaakt van het schoolbeleid. De leerlingen krijgen verkeerslessen en er zijn verkeersprojecten met praktische oefeningen. De school betrekt (verkeers)ouders bij de verkeerseducatie. Verder is er aandacht voor de schoolomgeving en zijn in overleg met de gemeente knelpunten in de wegen naar school aangepakt. Wethouder Eigeman, portefeuille verkeer en onderwijs, complimenteert de scholen met dit succes: "Laat dit succes voor andere scholen een uitdaging zijn om het voorbeeld te volgen."

Kijk voor meer informatie op de site www.bvlbrabant.nl of op deze website onder Verkeer en Vervoer bij het project `duurzaam verkeersveilige schoolomgeving'.