Gemeente Smallingerland


* | 2009

* | Januari

* | Eenmalige uitkering voor minima verlengd

Eenmalige uitkering voor minima verlengd

Eind november 2008 is de gemeente begonnen met de uitvoering van de eenmalige uitkering voor minima. Deze regeling betekende dat mensen die een inkomen hebben tot 120% van de bijstandsnorm van de overheid iets extra's kregen. Het ging om een eenmalige gift van 50,- per huishouden.

De meeste mensen die voor deze regeling in aanmerking komen zijn bekend bij de gemeente en hebben het geld inmiddels al op de rekening gestort gekregen. Maar om meer mensen in aanmerking te laten komen voor de regeling heeft de gemeente besloten om de regeling te verlengen tot 1 maart 2009 én om het vermogen niet meer mee te laten tellen.

Heeft u dus een laag inkomen, dan heeft u recht op de gift van EUR 50,-, ook al heeft u een hoog vermogen of een eigen huis. Aanvragen voor de regeling is dus weer mogelijk. Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar op het gemeentehuis in Drachten (Publieksbalie), aan te vragen op telefoonnummer 0512 - 581234 of te vinden op www.smallingerland.rechtopbijstand.nl.

Aanvragen moeten uiterlijk 28 februari 2009 ingeleverd zijn. Mensen die de EUR 50,- al hebben ontvangen, kunnen uiteraard niet weer een beroep doen op deze regeling.