Politie Drenthe

Politie rolt hennepkwekerij op

Klazienaveen, 28-01-2009

De politie heeft donderdagmiddag in een woning aan de Doorndistel een hennepkwekerij aangetroffen. In twee boven de garage gelegen ruimtes was een kwekerij ingericht met 499 planten. De planten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur werden inbeslaggenomen. De stroom werd illegaal afgenomen waarna het energiebedrijf de electriciteitsmeter inbeslag nam. Tegen de bewoners, een 56-jarige vrouw en haar 55-jarige echtgenoot, wordt proces-verbaal opgemaakt. Dankzij een M.- melding (Meld Misdaad Anoniem) kon de politie een eind maken aan deze gevaarlijke situatie. (09-005560)

M(Meld Misdaad Anoniem) 0800 - 7000
M. is een meldlijn waar mensen anoniem informatie kunnen geven.M. kan anonimiteit waarborgen doordat het telefoonnummer van de melder niet is te zien.M. noteert geen naam, adres en andere persoonlijke gegevens en bewaart geen telefoongesprekken op tape. Het belang van de anonimiteit van de melder weegt altijd zwaarder dan de kwaliteit van de melding. M. is gratis!

Hennepkwekerijen levensgevaarlijk!

In veel hennepkwekerijen wordt de stroom illegaal afgetapt. Door de vaak amateuristische wijze waarop dit gebeurd, gecombineerd met een in veel gevallen knullig aangelegde elektrische installatie, bestaat een zeer grote kans op kortsluiting. Kortsluiting in een hennepplantage leidt in de meeste gevallen tot brand. Jaarlijks ontstaan tientallen branden als gevolg van kortsluiting in een hennepplantage. Meestal blijft de brand beperkt tot een uitgebrande kamer. In een enkel geval brandt echter een hele woning of loods volledig af. Ook naastgelegen gebouwen lopen soms aanzienlijke schade op. Met name het feit dat uw woning schade kan oplopen als gevolg van een illegale hennepplantage bij de buren, is reden genoeg om van verdachte adressen melding te maken bij de politie of M.

Hennepkwekerij in de buurt?

Als u het vermoeden heeft dat er in uw omgeving een hennepplantage zit, als u stankoverlast heeft van een wietlucht of als u denkt dat er dealeractiviteiten met betrekking tot drugs plaatsvinden, neem dan kontakt op met de politie (0900-8844). U kunt ook een email sturen naar info@drenthe.politie.nl

Politie Drenthe werkt actief aan een veilige leefbare woonomgeving. Zeker als het gaat om drugsdelicten of daaraan gerelateerde feiten.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280