Leraar24 officieel gelanceerd door minister Plasterk

28/01/2009 17:25

Kennisnet

PERSBERICHT

Utrecht, 28 januari 2009

Leraar24 officieel gelanceerd door minister Plasterk

Minister Plasterk heeft persoonlijk het officiële startschot gegeven voor www.Leraar24.nl, een nieuw online platform voor de verdere professionalisering van leraren. Dit gebeurde op de stand van Leraar24 op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) in de Jaarbeurs. Vanaf nu kunnen leraren (po, vo en mbo) zich op elk moment van de dag kosteloos en efficiënt online verder informeren over vraagstukken rondom het vak leraar. Leraar24 is een initiatief van Kennisnet, Ruud de Moor Centrum (Open Universiteit), SBL en Teleac/NOT.

Leraar24 is als het ware een online gereedschapskist voor leraren, vol praktische oplossingen en voorbeelden die zij direct in hun dagelijkse onderwijs kunnen toepassen. Het platform biedt informatie rondom talloze onderwerpen die aansluiten bij het beroep van leraar. Op www.leraar24.nl is elk thema uitgewerkt in informatieve video's die verder worden aangevuld met verdiepende informatie tot een rijk dossier. Leraar24 wordt grotendeels gemaakt door leraren. Een onafhankelijke Lerarenraad met leraren uit verschillende sectoren bepaalt de thema's van het platform en leraren werken mee aan de productie van de inhoud.

Druk op de knop

Minister Plasterk omschreef het platform onder meer als "kosteloos en altijd bereikbaar, waarvoor je niet in de file hoeft te staan." Ook benadrukte hij dat je er gewoon bij kunt en er niet voor hoeft in te loggen, want "waarom zou je willen inloggen?". Verder sprak de minister de hoop uit dat "door dit soort initiatieven het mooie beroep van leraar nog interessanter wordt, want dit is een middel waar je zelf een actieve rol in kunt spelen." Vervolgens verrichtte de minister met een letterlijke 'druk op de knop' de officiële lancering van Leraar24.

Organisaties achter Leraar24

De organisaties achter Leraar24 (Kennisnet, Ruud de Moor Centrum van de Open Universiteit, SBL en Teleac/NOT) leveren alle vier vanuit hun eigen expertise en ervaring een bijdrage aan het platform. Dit in combinatie met de inbreng vanuit de eerder genoemde Lerarenraad zorgt voor kwalitatieve en betrouwbare informatie.

www.leraar24.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.leraar24.nl

http://www.kennisnet.nl