Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 28-01-2009

Enorme toename van deelnemers aan SMS-Alert

TILBURG: De politie, het openbaar ministerie en de gemeente Tilburg zijn blij met het enorme aantal nieuwe aanmeldingen voor SMS-Alert. Om extra ogen en oren voor de politie te creëren, stelde burgmeester Vreeman voor om alle diensttelefoons van zijn gemeenteambtenaren aansluiten op SMS-Alert. Er volgde ook een oproep aan de inwoners van Tilburg om hun gsm in te stellen op SMS-Alert.

De oproep mist zijn uitwerking niet. De afgelopen dagen steeg het aantal nieuwe aanmeldingen namelijk explosief:
19 januari: 239
20 januari: 428
21 januari: 1.737
22 januari: 891
23 januari: 694
24 januari: 387
25 januari: 290
26 januari: 194
27 januari: 167
Totaal: 5.027 nieuwe aanmeldingen
Normaal gesproken komen er dagelijks circa 30 nieuwe deelnemers. Dit zijn overigens de cijfers voor de gehele regio Midden en West Brabant en dus niet alleen voor de gemeente Tilburg. De
diensttelefoons van de groep ambtenaren van de gemeente Tilburg zit hier niet bij inbegrepen. Daarvan staat de teller momenteel op 1.465. In totaal kent het project SMS-Alert inmiddels 85.000 deelnemers, verspreid over de regio Midden en West Brabant.

Burgemeester Ruud Vreeman: "Geweldig dat Tilburgers het signaal om zich aan te melden voor SMS-Alert zo enorm goed hebben opgepakt. Door mee op te letten kan iedereen individueel echt bijdragen aan de veiligheid in de stad."

Reactie van Dick Schouten, plv. korpschef naar aanleiding van de forse stijging:
"Dit doet me goed, zoveel nieuwe deelnemers aan SMS-Alert. We zien namelijk dat het werkt en lossen er zaken mee op. Als we dit jaar op 100.000 deelnemers uitkomen hebben we 200.000 ogen en oren extra op straat."

Vierde verdachte opgepakt voor overval Hilvarenbeek

HILVARENBEEK / TILBURG:De politie heeft naar aanleiding van een gewapende overval Hilvarenbeek een vierde verdachte gearresteerd. Het delict vond plaats op vrijdagavond 23 januari omstreeks 19.30 uur bij een videotheek op de Varkensmarkt in Hilvarenbeek. Enkele uren na de overval arresteerde de politie drie verdachten. Het ging om twee jongens uit Hilvarenbeek van respectievelijk 16 en 17 jaar en een 16-jarige knul uit Tilburg. Deze verdachten werden na hun in
verzekeringstelling voorgeleid bij de rechter-commissaris, waarna ze in bewaring zijn gesteld.
Dinsdag 27 januari pakte de politie een vierde verdachte op. Deze verdachte is 17 jaar oud en afkomstig uit Goirle. Hij wordt eveneens verdacht van betrokkenheid bij het misdrijf.

De politie van het district Tilburg is momenteel extra alert vanwege een toename van het aantal overvallen. Er wordt de hoogste prioriteit gegeven aan het oplossen en voorkomen daarvan. De recherche draait op volle capaciteit. Ook zijn er veel meer geüniformeerde agenten vrijgemaakt van andere zaken om op straat actief en zichtbaar bezig te zijn.
Dinsdag 27 januari hield de politie weer zogenaamde roadblocks. De politie controleert op wisselende tijden voortaan dagelijks op allerlei plaatsen in de stad op willekeurig weggebruikers. De
bedoeling van de roadblocks is om potentiële overvallers die met wapentuig op pad zijn, te betrappen voordat ze hun slag kunnen slaan. In de loop van de dag werden op vier locaties roadblocks ingesteld, waarbij in totaal circa 200 auto's, 30 fietsers en 50 voetgangers zijn gecontroleerd. Er zijn daarbij geen wapens gevonden. Wel is twee keer een aanhouding gedaan vanwege een openstaand vonnis.
De burgers reageerde in het algemeen positief op de controle en vonden het goed dat de politie er zoveel energie in steekt.

Winkeldieven betrapt

TILBURG: Voor 194,- aan levensmiddelen was de buit van twee
winkeldieven. Het stel probeerde dinsdagmiddag 27 januari een slag te slaan bij een supermarkt aan de Westermarkt. Ze werden betrapt en overgedragen aan de politie. Tegen 45-jarige vrouw uit Tilburg is proces-verbaal opgemaakt. De mannelijke verdachte (29) had, bij nader onderzoek, geen strafbare handelingen verricht. De directie van de supermarkt legde het stel een toegangsverbod op voor de duur van een jaar.

TILBURG: Een 26-jarige Tilburg werd agressief nadat hij betrapt was op het plegen van een winkeldiefstal. De man probeerde dinsdagavond 27 januari twee repen chocolade ( 3,38) te stelen bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg. Hij werd gewelddadig toen het winkelpersoneel hem aansprak. De verdachte probeerde de beveiligingsbeambte en de
bedrijfsleider te schoppen om te kunnen ontkomen. Via een armklem werd hij bedwang gehouden totdat de politie gearriveerd was. In het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij is om 21.00 uur in vrijheid gesteld en kreeg een dagvaarding mee, waarin de mogelijkheid nog zit dat hij een transactievoorstel van 130,- per acceptgiro kan voldoen.

Laatst gewijzigd 28-01-2009 17:13 | © Regio Midden en West Brabant |