Gemeente Delfzijl

Alle pardonners gemeente Delfzijl dak boven hun hoofd

De gemeente Delfzijl en woningcorporatie Acantus Groep hebben alle pardonners gehuisvest in de gemeente die in Delfzijl wilden blijven wonen. Dit hebben zij gedaan in nauwe samenwerking met de Stichting Inburgering en Integratie (Si!) en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Het gaat om 63 ex-asielzoekers die in het kader van de pardonregeling een verblijfsvergunning hebben ontvangen. Wethouder Meindert Joostens overhandigt donderdag 29 januari om 11.30 uur een welkomstpakket aan een gezin van vier generaties.

Dit gezin heeft in het kader van het project huisvesting pardonners een woning in het centrum van Delfzijl gekregen. Acantus heeft voor dit project in 2008 16 woningen beschikbaar gesteld. Bij Acantus kwamen in totaal in 2008 276 woningen in Delfzijl vrij voor verhuur.

Iedere gemeente in Nederland heeft in juni 2007 van het Rijk de opdracht gekregen om vóór 31 december 2009 een bepaalde hoeveelheid pardonners te huisvesten. Voor de gemeente Delfzijl is dit aantal 48. De gemeente heeft met 63 mensen de opdracht ruim voltooid. Dit dankzij de goede samenwerking tussen de verschillende partijen. De gemeente was in september 2008 al goed op weg. Toen waren er 45 pardonners gehuisvest. De provincie Groningen heeft Delfzijl daarop aangemerkt als een topper op het gebied van huisvesting van pardonners.

Noot voor de redactie,