Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


28 jan 2009

Onderzoek en trendanalyse regionale samenwerking

Regionale samenwerking op het gebied van sociale veiligheid is een trend. Om meer inzicht te krijgen in vormen van samenwerking en veiligheidsvraagstukken die spelen, heeft het CCV een tweetal onderzoeken uitgevoerd.

Samenwerkingsvormen op sociale veiligheid in Nederland Dit CCV-onderzoek schetst een beeld van de huidige vormen van samenwerking op het gebied van sociale veiligheid in Nederland. Het doel van het onderzoek is om inzicht te geven waar en hoe in de regio's wordt samengewerkt op sociale veiligheid en op welke onderwerpen. Ook wordt er gekeken of er op basis van de verschillen en overeenkomsten tussen de samenwerkingsverbanden verschillende modellen van samenwerking bestaan. Dit wordt gespiegeld aan de ontwikkelingen op het terrein van fysieke veiligheid in de zogenoemde Veiligheidsregio's.


- Samenwerkingsvormen op sociale veiligheid in Nederland

Trendanalyse regionale samenwerking
Maar welke sociale veiligheidsvraagstukken spelen er nu eigenlijk op regionaal niveau? Om deze antwoord te geven op de vraag welke sociale veiligheidsvraagstukken er regionaal spelen heeft het CCV tevens een trendanalyse uitgevoerd die een overzicht geeft van vraagstukken en initiatieven op het gebied van sociale veiligheid die op regionaal niveau worden opgepakt.


- Trendanalyse regionale samenwerking