Nieuw-Vlaamse Alliantie


Europese Commissie ondersteunt boodschap N-VA (28/01/09)

De Europese Commissie heeft vandaag België nog maar eens op de vingers getikt. In haar jaarlijkse evaluatie schrijft de Commissie dat België dringend een aantal structurele hervormingen moet doorvoeren. N-VA-fractieleider in de Kamer Jan Jambon en Europees parlementslid Frieda Brepoels stellen vast dat de Commissie schrijft wat de N-VA al jaren zegt, maar dat de Belgische politieke klasse blind en doof blijft voor de nochtans acute problemen in dit land. Waar wachten CD&V en Open VLD op om deze hervormingen door te voeren?

De boodschap van de Europese Commissie bevestigt wat de N-VA al jaren verkondigt: de fiscale druk op arbeid moet dringend verlaagd worden, er moet meer concurrentie komen op de gas- en elektriciteitsmarkt, de hoge werkloosheidscijfers in Brussel en Wallonië moeten dringend aangepakt worden en de participatie van ouderen en migranten op de arbeidsmarkt moet sterk omhoog. De Commissie voegt er ook nog aan toe dat de financiële en economische crisis geen excuus is om deze hervormingen uit te stellen, integendeel, ze maakt ze nog acuter.

N-VA-fractieleider in de Kamer Jan Jambon: Dit is het zoveelste rapport van de Commissie met steeds dezelfde boodschap, maar de Belgische regering blijft doof en doet niets, zowel onder Verhofstadt, Leterme als Van Rompuy. De Belgische regering schuift de noodzakelijke hervormingen alsmaar voor zich uit: de Franstaligen weigeren elk debat en CD&V en Open VLD leggen zich daar gewoon bij neer. Intussen leven we in een land met de laagste uitkeringen en tegelijk de hoogste belastingen en verliezen duizenden mensen hun job.

Europees parlementslid Frieda Brepoels: De Vlaamse regering doet haar best om de economische crisis te beheersen en de schade te beperken, maar het is dweilen met de kraan open als de Belgische regering intussen geen millimeter verandert aan de torenhoge problemen in dit land. Het wordt dringend tijd dat Vlaanderen meer bevoegdheden krijgt, want België kan het niet en Vlaanderen mag het niet.

Auteur:
Jan Jambon, N-VA-fractieleider Kamer
Frieda Brepoels, Europees parlementslid N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be