Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leeuwarden, woensdag 28 januari 2009

Friesland krijgt eigen congresbureau

Friesland heeft vanaf vandaag, woensdag 28 januari, een eigen congresbureau: Congres Bureau Friesland. Congres Bureau Friesland is een geheel zelfstandig opererende organisatie die is gespecialiseerd in het organiseren van congressen, conferenties en incentives in de provincie Fryslân.

Fryslân is qua mogelijkheden al jarenlang een uitstekende vergader- en congreslocatie voor de zakelijke markt, maar tot nu toe was het gebrek aan een hotelaccommodaties vaak een struikelblok. De komende jaren zal het aanbod aan hoogwaardige accommodaties in deze provincie sterk toenemen. Alleen al in Leeuwarden komen er in 2009 meer dan 350 bedden bij. Hierdoor is Fryslân nu meer dan ooit een aantrekkelijke bestemming voor zowel binnenlandse- als buitenlandse meetingplanners.

Tot nu toe was er in Fryslân geen centraal punt voor organisatorische ondersteuning van zakelijke bijeenkomsten. Congres Bureau Friesland biedt een totaalpakket aan diensten voor de zakelijke markt. Naast deze hoofdtaak gaat Congres Bureau Friesland ook doelgericht werven om organisaties te interesseren voor Fryslân als zakelijke bestemming. Congres Bureau Friesland is gevestigd in Mantgum en wordt geleid door Jant van Dijk.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -