Ingezonden persbericht


Persbericht

Pensioenfonds AENA kiest voor PGGM

Pensioenfonds AENA heeft per 1 januari 2009 zijn pensioenuitvoering en vermogensbeheer ondergebracht bij PGGM. AENA vertegenwoordigt de pensioenbelangen van ongeveer 7.000 zelfstandige kunstenaars - beeldend kunstenaars, schrijvers, acteurs, vertalers, dansers, muziekauteurs, componisten en tekstdichters - en heeft een belegd vermogen van circa EUR 20 miljoen.

Hans Megens, voorzitter bestuur AENA, licht de keuze toe: "PGGM heeft goede pensioenervaring en is een gerenommeerde belegger met een betrouwbare uitvoering. Bovendien belegt PGGM verantwoord en trendsettend vanuit haar maatschappelijke positie, wat goed aansluit bij onze ambitie. Wij zien uit naar een succesvolle samenwerking."

Martin van Rijn, voorzitter raad van bestuur PGGM: "Wij zijn verheugd dat AENA voor PGGM heeft gekozen. De dienstverlening aan AENA past in onze strategie om meer pensioenfondsen te bedienen. Met plezier zetten wij onze expertise in voor deze nieuwe klant."

Over pensioenfonds AENA
AENA is het beroepspensioenfonds voor zelfstandige kunstenaars. Het fonds is op 1 juli 2002 opgericht door de auteursrechtorganisatie Vereniging Buma, de Federatie van Kunstenaarsverenigingen en FNV-KIEM. Deze partijen hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat er een pensioenregeling voor zelfstandige kunstenaars is gekomen.

Over PGGM
PGGM is een vooraanstaande pensioenuitvoeringsorganisatie en vermogensbeheerder. PGGM verzorgt voor Pensioenfonds Zorg en Welzijn en voor Beroepspensioenfonds voor Zelfstandige Kunstenaars AENA de uitvoering van de pensioenregeling en het vermogensbeheer. PGGM heeft ruim EUR 72 miljard pensioenvermogen belegd van ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn.

Zeist, 28 januari 2009



Ingezonden persbericht