Politie Noord- en Oost Gelderland

Laren (Gld) - Bromfietser aangehouden


Op dinsdagmiddag 27 januari heeft de politie een 19-jarige bestuurder van een bromfiets aangehouden aan de Rengersweg in Laren (Gld). De politie kreeg de bestuurder in het oog toen hij met hoge snelheid bij een inhaalmanoeuvre op de linkerweghelft belandde.


De jongen uit Borculo negeerde vervolgens het stopteken van de politie en stak zijn middelvinger in de richting de agenten. Uiteindelijk wisten ze de jongen te laten stoppen en kon hij aangehouden worden. Hij kreeg onder andere een boete voor de snelheid en het negeren van het stopteken en voor de kentekenplaat bevestiging. Ook voor het beledigen van een ambtenaar in functie wordt proces-verbaal opgemaakt.


Twello - winkeliers houden winkeldief aan


Winkelpersoneel in het centrum van Twello heeft dinsdagmiddag 27 januari een 33-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij is aan de politie overgedragen.


De man probeerde rond 17.10 uur een potje crème mee te nemen bij een drogist aan de Van Genthstraat in Twello toen hij werd betrapt door het personeel. Met hulp van een collega-winkelier wist men de verdachte te overmeesteren en sloot men de deur om een eventuele vluchtpoging te beletten. De politie kwam ter plaatse en heeft de verdachte meegenomen naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


Brummen - Vernieling bij school


In het weekend van zaterdag en zondag 25 januari zijn er bij een school aan het Van Limburg Stirumplein in Brummen twee ramen ingegooid.


Er is voor ongeveer 800 euro aan schade aangericht. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.


Einde berichten



---- --