Politie Noord- en Oost Gelderland

Didam - inbrekers in koelcel aangehouden


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 28 januari drie verdachten van een inbraak bij een slagerij in Didam aangehouden. Twee van hen hadden zich in de koelcel verstopt.


De politie kreeg rond 02.35 uur een melding, dat er werd ingebroken bij een slagerij in een pand aan Onder de Toren in Didam. Meerdere politie-eenheden werden via de regionale meldkamer naar de bewuste locatie gestuurd. Bij de komst van de politie zagen agenten twee mannen bij de slagerij weglopen. Bij het zien van de agenten renden ze weer naar binnen. Het pand werd doorzocht en in de koelcel werden de verdachten aangetroffen. Korte tijd later werd in en auto in de buurt van het pand een derde verdachte aangehouden. De drie mannen, allen afkomstig uit het westen van het land, zijn voor verder onderzoek ingesloten.
Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de inbrekers een raam hebben geforceerd om binnen te komen.


Aalten - Vernieling auto


De politie doet onderzoek naar de vernieling van een personenauto die in de nacht van zaterdag op zondag 25 januari geparkeerd stond op de Landstraat in Aalten.


De 22-jarige Aaltense verliet haar auto om 2:15 uur. Toen ze een halfuur later terug kwam, zat er een flinke barst in de voorruit en was de deur aan de passagierskant bekrast. De politie vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.


Lichtenvoorde - Meisje gewond bij ongeval


Dinsdagochtend 27 januari heeft er op de kruising Clarissenstraat/Tongerlosestraat in Lichtenvoorde een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser. De fietser raakte gewond.


De 65-jarige fietsster uit Lichtenvoorde reed omstreeks 10.05 uur op de Clarissenstraat, komende uit de richting Wentholstraat en zag vermoedelijk de van rechts komende 43-jarige automobiliste uit Lichtenvoorde over het hoofd. Hierdoor ontstond de aanrijding tussen beiden. De fietsster kwam ten val en raakte gewond aan haar hoofd. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Doetinchem - Auto in beslaggenomen


Dinsdagmiddag 27 januari heeft de politie een 28-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt


De politie kwam de man omstreeks 13.40 uur tegen bij een tankstation aan de Varsseveldseweg in Doetinchem. Het was bekend dat de man geen rijbewijs had. Hij reed weg en parkeerde zijn auto op een gegeven moment op e Mackaystraat en trachtte te voet te ontkomen. Hij kon na een korte sprint door de politie worden aangehouden.
Omdat dit al de derde keer was dat de man werd aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs is zijn auto in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.


Ulft / 's-Heerenberg / Zelhem - Bedrijfsinbraken


Tussen maandagavond en dinsdagochtend 27 januari zijn er meerdere bedrijfsinbraken gepleegd. Het gaat om een loods aan de Oversluis in Ulft, een sportcomplex aan de Oude Doetinchemseweg in 's-Heerenberg en een bedrijf aan de Ericaweg in Zelhem.


De inbrekers hebben in de loods in Ulft het slot van een deur weten te forceren en verschillende gereedschappen meegenomen. De schade bedraagt enkele honderden euro's.


In 's-Heerenberg is eveneens een toegangsdeur geforceerd waarna een laptop meegenomen kon worden. De schade bedraagt hier ongeveer 1500 euro.


In Zelhem is een raam vernield zodat de dieven een televisie mee konden nemen. De hoogte van de schade is nog onbekend.


De politie heeft de zaken in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben zich te melden via 0900-8844.


's-Heerenberg /Winterswijk - Hennepkwekerijen ontmanteld


In een pand aan de Slagboom in 's-Heerenberg en aan de Ratumsestraat in Winterswijk zijn dinsdag 27 januari bij een politieonderzoek in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld.


In 's-Heerenberg deden een slaapkamer en de zolder dienst als hennepkwekerij. In beide ruimtes werden ongeveer 170 planten aangetroffen. In Winterswijk werden in een woning in totaal 380 planten gevonden. In beide panden werd de stroom illegaal afgetapt en zal de energieleverancier aangifte doen.


Alle aanwezige apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. In Winterswijk heeft de politie een 28-jarige man uit de gemeente Deventer aangehouden die mogelijk wat met de hennepkwekerij te maken heeft. De politie doet verder onderzoek naar wie er verantwoordelijk zijn voor de kwekerijen.



---- --