Gemeente Putten

Uitnodiging bijeenkomst 28 januari 2009 voor buurtbewoners Krachtighuizen

De werkgroep Krachtighuizen van het Toeristisch Platform Putten (TPP) houdt zich al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van een visie voor de kwalitatieve verbetering van de entree van de kern Krachtighuizen. De langzaam maar zekere verrommeling van Krachtighuizen doet afbreuk aan de uitstraling van dit recreatiegebied.
Natuurlijk kan niet heel Krachtighuizen in één keer opgepakt worden. Door eerst de opwaardeÂring van het gebied vanaf de Voorthuizerstraat richting Oude Garderenseweg tot de kruising met de Krachtighuizerweg ter hand te nemen, hoopt de werkgroep op een sneeuwbaleffect voor het gehele gebied.

De Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei (SVGV) ziet, enerzijds door de ligging van KrachtigÂhuizen op de rand van de Veluwe en anderzijds door de nabijheid van grote bevolkingsÂconcentraties in de Randstad en de goede bereikbaarheid van het gebied, kansen voor dit project. Zij heeft daarom op haar kosten het bureau Leisureresult opdracht gegeven een plan van aanpak te maken.
In de voorbereidingsfase wordt een inventariserende bijeenkomst met buurtbewoners van Krachtighuizen gehouden. Het doel van deze bijeenkomst is om in een open discussie met hen op zoek te gaan naar de sterke punten en minder goede punten van de entree van Krachtig huizen. Met de uitkomsten van deze bijeenkomst hoopt Bureau Leisureresult (in samenwerking met het Bureau Aveco de Bondt) bouwstenen voor de verdere ontwikkeling van de visie en het plan van aanpak te verzamelen.

De bijeenkomst met de buurtbewoners van Krachtighuizen wordt gehouden op woensdagavond 28 januari 2009 in Verenigingsgebouw 't Krachtig-Huus aan de Oude Prinsenweg 6C te Putten. Aanvang van de bijeenkomst is 19.30 uur. Het verenigingsgebouw is geopend vanaf 19.00 uur. De voorzitter van het TPP, de heer Herman Kool, zal de avond leiden. De wethouder voor recreatie en toerisme, de heer Barend Siksma, zal een korte toelichting op de plannen geven.
Ook overige geïnteresseerden zijn van harte welkom.
---