Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Credits: Manon van der Zwaal

Hilversum, 19 januari 2009

ZWANGERE VROUWEN, GELDSCHIETERS EN SEKSENDE STELLEN BIJ DE NATIONALE IQ TEST 2009

Krakende hersenen en opperste concentratie: Nederland maakt zich klaar voor De Nationale IQ Test. Op woensdag 28 januari presenteert BNN van 20.35 uur tot 22.45 uur op Nederland 1 de negende editie van de test der testen. Dit jaar nemen onder meer TMF-vj Saar Koningsberger, zanger, acteur, presentator Charly Luske en EO-presentator Manuel Venderbos hun IQ onder de loep. De presentatie is in handen van Patrick Lodiers en BNN's nieuwste aanwinst Valerio Zeno.

De publieksgroepen in de studio zijn inmiddels bekend: pokeraars, wegwerkers, hoogzwangere vrouwen, geldschieters en mensen die seks hebben voorafgaand aan de uitzending. Worden vrouwen echt dommer als ze zwanger zijn? En heeft alle stress rond de kredietcrisis het IQ van de geldschieters aangetast? Met het zogenaamde sexperiment onderzoekt BNN of een vrijpartij invloed heeft op je prestatie. Er worden 25 koppels naar een hotel gebracht, waar ze een oude IQ test maken. Daarna trekken de stellen zich terug op hun eigen hotelkamer, hebben daar seks voor de wedstrijd en doen vanaf de publiekstribune mee aan de Nationale IQ Test 2009. Wat doet dat met het IQ? Dat wordt duidelijk tijdens de negende editie van De Nationale IQ test.

De Nationale IQ Test is via (digitale) televisie, internet en mobiel mee te spelen. Net als vorig jaar kan de complete Nationale IQ Test meegespeeld worden met de afstandsbediening, via de rode, groene, gele en blauwe knop. Na afloop van de test ziet de kijker de eigen score op het beeldscherm verschijnen. Dit geldt alleen voor abonnees met een digitaal televisie abonnement van kabelexploitant UPC.

De Nationale IQ Test wordt geproduceerd door Eyeworks.

Meer informatie: BNN Communicatie
Martine ter Horst, tel: 035-6268913, e-mail: martine.ter.horst@bnn.nl