Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vijf finalisten eindstrijd werkplaatswedstrijd bekend

Primeur: branche en publiek kunnen stemmen op
'Dé Werkplaats van Nederland'

Na de jurybezoeken en een uitgebreid juryoverleg zijn uit de groep van tien finalisten de beste vijf werkplaatsen doorgedrongen tot de finale van de wedstrijd 'Dé werkplaats van Nederland'. De Beemd Oirschot, De Beemd Veldhoven, Gert Mulder Brummen, Harrie Arendsen Doetinchem en Rüttchen Veghel zijn nog in de race om woensdag 28 januari tijdens de Award-Uitreiking gekroond te worden tot de uiteindelijke winnaar. Bij het vaststellen wie van de vijf overgebleven finalisten de meeste aanspraak maakt op de titel en de hoofdprijs, roept de jury de hulp in van de autobranche en het publiek. Een unicum binnen de organisatie van de wedstrijd 'Dé Werkplaats van Nederland'. Op www.dewerkplaatsvannederland.nl kan vanaf nu gestemd worden op de Top 5.

'Dé Werkplaats van Nederland' komt in 2008-2009 dus uit de Achterhoek of Noord-Brabant. In vergelijking met vorig jaar keren Gert Mulder Brummen en Harrie Arendsen Doetinchem terug binnen de Top 5. Autobedrijf Gert Mulder is het enige onafhankelijke autobedrijf van alle finalisten. Rüttchen Veghel is de eerste finalist die gespecialiseerd is in bedrijfswagens. De beide vestigingen van De Beemd en Harrie Arendsen Doetinchem strijden onderling om de eer als hoogst genoteerde Volvo dealer.

"Tijdens de voorronde en de jurybezoeken is echt de diepte ingegaan. Jan Winters, IVA Driebergen, juryvoorzitter: "De top tien heeft in de meeste gevallen de punten op de 'i' gezet dus kijken wij echt naar verrassende aparte acties en service die de werkplaatsen voor haar klanten in petto hebben. Tijdens de bekendmaking op 28 januari gaan we hier uiteraard verder op in." "Als organisatie van 'Dé Werkplaats van Nederland' is dit jaar nog een extra beoordelingselement toegevoegd om tot de einduitslag te komen. Naast de beoordeling van ViaNorm en de jurybeoordeling, die uiteraard de doorslaggevende stem hebben, vragen we markt en publiek om een stem uit te brengen op de favoriete werkplaats. Op www.dewerkplaatsvannederland.nl kan iedereen eenmalig tot en met dinsdag 27 januari zijn of haar stem uitbrengen. Het geeft de titel voor de uiteindelijke winnaar nog meer glans", verklaart Walther van der Meer, National Accountmanager Automotive Lavans.

Beoordelingstraject
Na de auditronde door ViaNorm is de eerste schifting gemaakt van het recordaantal van ruim 200 ingeschreven auto-, truck- en schadeherstelbedrijven. De tien finalisten die hierna overbleven zijn in de tweede week van januari bezocht door de onafhankelijke jury. Dit keurkorps heeft, na uitvoerig beraad, de 5 finalisten bepaald. De jury bestaat uit Walther van der Meer (Lavans, initiatiefnemer van de wedstrijd), Ernst Gleijm (Innovam Groep), Ton Joosten (Stokvis Equipment), Perry van Gerwen (Heiwegen Consultancy), Wim van Doorn (ArboNed), Frida Beumer (OSB), Jan Winters (IVA Driebergen), Diek Roessingh (R&B Milieu Advies) Cees Hendriks en Marcel Bekkers (beiden van ASV Automobielbedrijven).

Award-Uitreiking: 28 januari
De winnaar wordt woensdagavond 28 januari 2009 bekendgemaakt tijdens de Award-Uitreiking in Boerderij Mereveld te Utrecht. Hezemans Indoor Karting, Toolspecial en de business partners zorgen dat de top vijf werkplaatsen met een groot prijzenpakket naar huis gaan. De avond staat in het teken van 'verrassen'. Binnen dit thema past niet alleen het entertainment, maar worden ook verrassende invalshoeken geboden hoe het autobedrijf met de werkplaats de roerige tijd in de autobranche kan doorstaan.

EINDE BERICHT