Ingezonden persbericht


Centrale rol voor kijkers in CNN-reportages vanuit World Economic Forum in Davos

Samenwerking met YouTube geeft kijkers stem in het debat

Onder economisch zeer ongunstig gesternte gaat eind van deze maand (28 januari - 1 februari) het World Economic Forum in Davos, Zwitserland, van start. Wereldleiders komen bijeen om te discussiëren over de mondiale agenda en de te ondernemen stappen om de wereldeconomie op de been te houden. Leiders zijn zich meer dan ooit bewust van het belang van de publieke opinie en daarom geeft CNN de kijker tijdens het WEF een centrale rol in de programma's o.a. door mogelijkheden te bieden voor de kijker om direct vragen te stellen aan de wereldleiders

Dagelijks doen CNN verslaggevers Richard Quest en Charles Hodson (vanaf 27 januari) verslag, iedere ochtend en avond.

Op zaterdag 31 januari leidt CNN's chief international correspondent Christiane Amanpour de paneldiscussie, 'Dateline Davos: Obama's World', waarin gediscussieerd wordt over de wereldwijde invloed van de nieuwe regering Obama. In het panel hebben zitting: David Miliband, de Britse Minister van Buitenlandse Zaken en het Gemenebest ; Mohammed El Baradei, hoofd van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA); Raila Odinga, Premier van Kenia, en Bernard Kouchner, Minister van Buitenlandse zaken van Frankrijk (meer namen volgen).

CNN trekt op met YouTube

CNN werkt samen met YouTube bij het vergaren van de meningen van het publiek over Obama's regering en zijn mogelijke bijdrage aan het oplossen van de mondiale economische problemen. Daartoe heeft Christiane Amanpour een video opgenomen die te zien is op www.youtube.com/cnn waarin YouTube gebruikers worden uitgenodigd om hun mening te geven over de vraag: 'Zal de regering Obama de staat van de wereld in 2009 kunnen verbeteren?' Sommige reacties zullen uitgezonden worden op CNN International gedurende reportages vanuit Davos.

"Meer dan ooit tevoren houdt de publieke opinie de wereldleiders verantwoordelijk voor de bezwering van de mondiale financiële crisis. Deze innovatieve samenwerking met YouTube geeft het publiek een stem in het debat," aldus Mike McCarthy, vice president of coverage and feature programming van CNN International.

Ook kunnen kijkers bijdragen aan de reportages van CNN over Davos door hun commentaar in te sturen op de huidige economische ontwikkelingen via deardavos@cnn.com . Verschillende van deze commentaren zullen aan de orde komen in de live reportage van Charles Hodson en Richard Quest.

De programma's 'Marketplace Middle East' met John Defterios en het weekendprogramma 'Fareed Zakaria GPS' met Fareed Zakaria komen deze week met speciale edities uit Davos.

Het laatste nieuws over Davos is vanaf eind deze week ook te vinden op www.cnn.com/davos.

'Dateline Davos: Obama's World' met Christiane Amanpour duurt een uur en wordt uitgezonden op:

Zaterdag 31 januari om 14.00 uur en 18.00 uur

Zondag 1 februari om 07.00 uur en 00.00 uur (middernacht)


---

Noot voor de redactie (