Ingezonden persbericht


Boekaankondiging van de populairste columnist van Nederland

Bijzondere portretschetsen en interviews met de meest uiteenlopende medemensen als onderwijzeressen, een wapenverzamelaar, een kloosterzuster, een klassieke tuinman, een binnenvaartschipper, vorstelijke personages, een begrafenisondernemer en het onvergetelijke boegbeeld van het Leger des Heils: 'majoor' Alida Bosshardt. Tevens met leden van het Nederlands Koninklijk Huis zoals prinses Juliana (precies 100 jaar geleden dat ze geboren is), prins Bernhard en koningin Beatrix.

Portretten uit een bewogen tijd
Prof. dr. Bob Smalhout

Verschijningsdatum: 28 januari 2009

Samenstelling en redactie René Steenhorst

Sinds 1994 zijn onder de algemene titel 'Op het Scherp van de Snede' honderden columns van professor dr. Bob Smalhout verschenen in het dagblad De Telegraaf. Smalhout is in die jaren uitgegroeid tot een van de best gelezen en meest gewaardeerde columnisten van deze krant en zonder twijfel van Nederland. Vele tienduizenden lezers zien elke zaterdag reikhalzend uit naar zijn vlijmscherpe analyses en richtinggevende opinies in grote maatschappelijke vraagstukken, zoals het onderwijs, de criminaliteit, de multiculturele samenleving, de gezondheidszorg, maar ook opvoeding van de jeugd. Knarsetandend moeten felle critici van 'de Telegraaf-professor' aanhoren dat hij al die jaren tóch gelijk had met zijn niet aflatende aanvallen op de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs.

Minder bekend echter zijn Smalhouts bijzondere portretschetsen van onder meer leden van het Nederlandse Koninklijk Huis, zoals prinses Juliana en prins Bernhard en koningin Beatrix. Smalhouts beschrijvingen geven een boeiend inkijkje in hun leven en denken. Ook andere personen die een rol van betekenis hebben gespeeld in onze samenleving werden door hem raak geportretteerd, zoals bijvoorbeeld 'majoor' Alida Bosshardt en Pim Fortuyn. Verder gaan zeer uiteenlopende werelden open via karakterbeschrijvingen van Paus Johannes Paulus II, de Joodse Nobelprijs-winnaar dr. Fritz Haber (de initiator van de gifgasoorlog en uitvinder van het gas Cyclon B, waarmee zes miljoen Joden de dood werden ingejaagd), verzetstrijder Rudolf Bernardus Bierman, de patholoog 'Dokter Cholera', oud-schipper Jan de Mik, politicus Geert Wilders, journaliste Cisca Dresselhuys, ziekenhuisbestuurder Aysel Erbudak, Smalhouts grootmoeder Roelofje Ibershof en vele anderen. Samen met historische beschrijvingen van nationale en internationale gebeurtenissen en instellingen, zoals het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen 'Bronbeek' te Arnhem, zou de succesvolle jaarbundeling van 'Na ons de Zondvloed', een tussentijdse opvolger kúnnen krijgen met 'Portretten uit een bewogen tijd'.

Uitgeverij House of Knowledge ­ Genaaid / Hardcover ­ 23,5 x 19 cm - 176 pagina's ISBN: 978-90-8510-625-8 ­ Artikelcode: 40328PBS00 - ¤ 19,95 ­ Verschijningsdatum: 28 januari 2009.

PORTRETTEN UIT EEN BEWOGEN TIJD van Prof. dr. Bob Smalhout is een uitgave van special interest uitgever House of Knowledge, succesvol in het ontwikkelen van multimediale uitgeefconcepten. Met de uitgaven van onder andere IK, JOL van Chris Willemsen, LEONTIEN VAN MOORSEL: DE RIT VAN MIJN LEVEN van Marjolein Hurkmans, EETLUST van Aranka van der Pol, HUUB STEVENS: ONGEZOUTEN van Theo Vaassen, VAN MILJONAIR TOT KRANTENJONGEN van Sander de Kramer, DE TWEEDE RAYMANN van Jörgen Raymann, RUUD GEELS: ALTIJD RAAK van Theo Vaessen, ETEN ENZO van Janneke Vreugdenhill heeft zij haar naam gevestigd.

....

Voor het toegezonden krijgen van een recensie-exemplaar, een interview met Prof. dr. Bob Smalhout, de foto van de cover,... kan men contact opnemen met mvsp publiciteit. De inhoud van het boek als pdf is nu reeds beschikbaar.

Ingezonden persbericht