Ingezonden persbericht


Officile start Food & Health Initiative Brabant

Vier instellingen in 's-Hertogenbosch bundelen de krachten in het project Food & Health Initiative Brabant (FHIB). Het gaat om de Avans Hogeschool, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, de Zuidelijke Land- en Tuinbouw
Organisatie ZLTO en Hogeschool HAS Den Bosch. Dit doen zij samen met de gemeente 's-Hertogenbosch die het initiatief stimuleert en faciliteert.

De samenwerking concentreert zich op thema's als afweer, obesitas, allergieën, diëten, de MRSA-bacterie en 'voeding tijdens de oncologie-behandeling'. Nergens in Nederland vindt gebundeld toegepast onderzoek op dit terrein plaats. De ambitie is onder meer de locatie Willemspoort binnen 10 jaar te ontwikkelen tot hét nationale toegepaste kenniscentrum op het snijvlak van voeding en gezondheid

De instellingen nodigen u graag uit om op woensdag 28 januari 2009 aanwezig te zijn bij de presentatie van het bijzondere projectplan. Het plan wordt overhandigd aan gedeputeerde Annemarie Moons van de provincie Noord-Brabant.

Een aantal projecten wordt kort toegelicht door:
⭏ Edgar van Mil, kinderarts / endocrinoloog, Jeroen Bosch Ziekenhuis;
⭏ Martie Verschuren, docent aan Academy voor de Gezondheid en Technologie van de Mens, Avans Hogeschool;
⭏ Clemens Bolhaar, directeur Bossche Investeringsmaatschappij; ⭏ Albert Zwijgers, Lector Innovatie in Voeding - HAS Den Bosch, tevens verbonden aan Unilever en Food Nutrition Delta; ⭏ Lobke Coppens, ZLTO.

Daarnaast vindt er een officiële ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst plaats door:
⭏ Frans van Kalmthout, Lid van de Raad van Bestuur - Avans Hogeschool;
⭏ Willy Spaan, Voorzitter Raad van Bestuur - Jeroen Bosch Ziekenhuis;
⭏ Jeroen Naaijkens, Voorzitter College van Bestuur - Hogeschool HAS Den Bosch;
⭏ Gerard van Oosten, Algemeen Directeur - Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO);
⭏ Bert Pauli, Wethouder Economische Zaken - gemeente 's-Hertogenbosch.

Locatie: Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch (SM's), Paleiskwartier, Magistratenlaan 100, 5223 MB 's-Hertogenbosch.

Tijdstip: Aanvang programma 9.30 uur. Eindtijd 11.00 uur. Daarna is er gelegenheid om de vertegenwoordigers van de partners te spreken.

Parkeren: U kunt gebruik maken van de parkeergarage in het Paleiskwartier. Deze bevindt zich direct naast het museum en kost ¤ 0,50 per uur.

Voor vragen kunt u met mij contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

Marieke Ellenbroek
HAS KennisTransfer
Contactpersoon pers Food & Health Initiative
Tel: +31(0)73 692 3637

Routebeschrijving
SM's ­ Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

Magistratenlaan 100
5223 MB 's-Hertogenbosch
T (0031) -073-6273680
W www.sm-s.nl

TREIN
NS-Station: 's-Hertogenbosch Centraal.
Uitgang Stedelijk Museum ­ Paleiskwartier ­ Brabanthallen. Het Museum staat aangegeven met borden: SM's Museum (± 10 minuten lopen). Uit het Station gekomen slaat u na 25 meter linksaf Het Rechte Pad in. Aan het einde van Het Rechte Pad - schuin links oversteken - de Bordeslaan op. Aan het einde ligt het SM's ­ Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch.

AUTO
Rotterdam ­ Den Haag

Neem de A16 en vervolgens de A59. Afslag 45. Ring 's-Hertogenbosch. Onder aan de afrit komt u op de Vlijmenseweg. Rechtdoor blijven rijden. Bij P Paleiskwartier slaat u linksaf.
In de Parkeergarage rijdt u door naar uitgang Zuid (kosten 0,50 per uur). Bij uitgang Zuid ­Belvedère parkeert u uw auto. Als u de parkeergarage uitkomt ziet u het museum naast de uitgang. U loopt richting het spoor en ziet de ingang van het museum rechts om de hoek van het gebouw.

Amsterdam ­ Utrecht

Neem de A2 en vervolgens de A59.
Afslag 45. Ring 's-Hertogenbosch.
Onder aan de afrit komt U op de Vlijmenseweg. Rechtdoor rijden. Bij P Paleiskwartier slaat u linksaf.
In de Parkeergarage rijdt u door naar uitgang Zuid (kosten 0,50 per uur). Bij uitgang Zuid ­Belvedère parkeert u uw auto. Als u de parkeergarage uitkomt ziet u het museum naast de uitgang. U loopt richting het spoor en ziet de ingang van het museum rechts om de hoek van het gebouw.

Eindhoven ­ Maastricht

Neem de A2 en vervolgens de Afslag 23; Ring 's-Hertogenbosch West. Onder aan de afrit komt U op de Vughterweg. Rechtdoor rijden. Bij het Wilhelminaplein borden P Paleiskwartier volgen. Onder het spoor komt op de Vlijmenseweg. Bij P Paleiskwartier slaat u rechtsaf. In de Parkeergarage rijdt u door naar uitgang Zuid (kosten 0,50 per uur). Bij uitgang Zuid ­Belvedère parkeert u uw auto. Als u de parkeergarage uitkomt ziet u het museum naast de uitgang. U loopt richting het spoor en ziet de ingang van het museum rechts om de hoek van het gebouw.






---- --