Gemeente Brunssum

Openbare bekendmakingen deze week (28 januari - 3 februari 2009)

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elk week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws.

Wilt u oudere bekendmakingen raadplegen, ga dan naar het archief.
---

bouwvergunningen

Aanvraag vergunningen

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende aanvragen zijn ontvangen om:


- reguliere bouwvergunning voor het plaatsen van een trap op het perceel Rumpenerstraat 86-88 (datum indiening: 19-01-2009);


- reguliere bouwvergunning voor het gedeeltelijk plaatsen van een windscherm bestaande uit 2 losse draaibare panelen op het perceel Europalaan 257 (datum indiening: 21-01-2009);


- lichte bouwvergunning voor het gedeeltelijk vergroten van de garage op het perceel Aristotelesstraat 2 (datum indiening: 16-01-2009);

U kunt de aanvragen wel al inzien, maar u kunt er op dit moment nog niet op reageren.

Voor het inzien dient u een afspraak te maken met de gemeente Brunssum, het loket Vergunningen, tel: 045 527 86 60.

Brunssum, 28 januari 2009.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum.
---

bouwvergunningen

Ontwerpbesluit tot het verlenen van ontheffing en bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat zij voornemens zijn lichte bouwvergunning te verlenen voor:


- het gedeeltelijk veranderen van de woning en berging op het adres Aristotelesstraat 11 als omschreven in de vergunningaanvraag;


- het geheel vernieuwen van een draadafrastering en ligusterhaag op het adres Bolderik 46 als omschreven in de vergunningaanvraag;


- het geheel uitbreiden van het woonhuis en de badkamer op het adres Gouden Regenstraat 18 als omschreven in de vergunningaanvraag.

Daar de bouwplannen in strijd zijn met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan kunnen zij slechts doorgang vinden nadat burgemeester en wethouders daar ingevolge artikel 3.6, eerste lid, sub c, van de Wet ruimtelijke ordening ontheffing voor hebben verleend.

De ontwerpbesluiten zullen met ingang van 29 januari 2009 gedurende vier weken voor belanghebbenden ter inzage liggen in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, Lindeplein 1.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen tegen de ontwerpbesluiten schriftelijk bij burgemeester en wethouders naar voren worden gebracht. Voor informatie: loket Vergunningen, telefoon (045) 527 86 60.

Brunssum, 28 januari 2009.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

besluiten awb

Ontwerpbesluit tot het verlenen van vrijstelling en bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat zij voornemens zijn reguliere bouwvergunning te verlenen voor het geheel oprichten van een autostalling op het adres Haefland 38, kadastraal bekend gemeente Brunssum, sectie A nr. 6404, als omschreven in de vergunningaanvraag.

Daar het bouwplan in strijd is met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan kan zij slechts doorgang vinden nadat burgemeester en wethouders hier ingevolge artikel 19, derde lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud) vrijstelling voor hebben verleend.

Het ontwerpbesluit zal met ingang van 29 januari 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage liggen in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, Lindeplein 1.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling bij burgemeester en wethouders naar voren worden gebracht. De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zijn/haar zienswijze naar voren wil brengen, kan daartoe tijdens de openingstijden contact opnemen met de medewerkers van het loket vergunningen. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met diegene.

Voor informatie: loket Vergunningen, telefoon (045) 527 86 60.

Brunssum, 28 januari 2009.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

bouwvergunningen

Verleende vergunningen

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende vergunning is verleend:


- reguliere bouwvergunning voor het gedeeltelijk veranderen van een gebouw op het perceel Rimburgerweg 30 (verzonden 13-01-2009);

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Let op: de aanvang van de bezwaartermijn is niet de datum waarop deze openbare bekendmaking plaatsvindt, maar de datum waarop de verleende vergunning bekend is gemaakt aan de aanvrager (verzonden datum).

De stukken liggen vanaf de verzonden datum zes weken ter inzage in de gemeentewinkel, loket Vergunningen (Lindeplein 1). U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 12.30 uur en woensdagmiddag van 13.30 - 17.00 uur. Voor informatie: loket Vergunningen, telefoon (045) 527 86 60.

Brunssum, 28 januari 2009.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

besluiten awb

Beheerplan Promenade

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft onlangs het Beheerplan Promenade vastgesteld.

Met dit Beheerplan worden regels gesteld aan het gebruik van de openbare ruimte. Op de openbare ruimte is een veelheid regelgeving van toepassing, bijvoorbeeld de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) en de Wegenverkeerswet. Deze wetten laten een bepaalde beleidsruimte die door het gemeentebestuur ingevuld kan worden. In het Beheersplan Promenade is deze beleidsvrijheid in goed overleg met ondernemersverenigingen en wijkteam Centrum ingevuld.

Zaken die in het Beheerplan aan de orde komen zijn onder meer het uitstallen van artikelen, terrasontwikkeling, de openstellingstijden voor verkeer voor het laden en lossen, schoonhouden van de bestrating, alsmede criteria voor ontheffingen,.

Veiligheid en duidelijkheid in regelgeving vormen de meest wezenlijke uitgangspunten voor het Beheerplan.

De gemeente gaat het Beheerplan Promenade gebruiken om vergunningaanvragen (bijvoorbeeld terrassen, uitstallingen) te toetsen en hier zonodig voorwaarden aan te verbinden. De vergunningen zullen ook gehandhaafd worden.

Omdat het Beheerplan een weergave is van het beleid en de regels die gelden voor de Promenade, wordt het plan tevens beschouwd als naslagwerk voor de ondernemers in het Promenadegebied. Hiertoe zal het plan aan deze ondernemers toegezonden worden.

Het Beheerplan Promenade kan tevens ingezien worden op http://www.brunssum.nl/

Brunssum, 28 januari 2009.

---

ruimtelijke ordening

Beschermd dorpsgezicht Mijnkolonieën Brunssum

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer delen mede dat zij, gelet op de artikelen 35 en 36 van de Monumentenwet 1988, per besluit van 21 januari 2009 het volgende gebied hebben aangewezen als beschermd dorpsgezicht in de zin van artikel 1, onder g, van de Monumentenwet 1988:

Mijnkolonieën Brunssum, gemeente Brunssum

Het gebied, Mijnkolonieën Brunssum in de gemeente Brunssum, zoals is aangegeven op de bij dit besluit behorende begrenzingskaart met kenmerk MSP/58/08-I, en zoals is omschreven in de toelichting bij dit besluit.

De vigerende bestemmingsplannen:


- Woongebieden (vastgesteld: 25-10-2000; goedgekeurd: 12-06-2001)


- Woongebieden, herziening 2003 (vastgesteld: 16-12-2003; goedgekeurd: 03-08-2004)


- Centrum, vastgesteld: (29-06-1993; goedgekeurd: 15-02-1994)


- Centrum 1e herziening (vastgesteld: 27-10-1998; goedgekeurd: 01-06-1999


- Buitengebied (vastgesteld: 20-05-1997; goedgekeurd: 16-12-1997)

voorzien in het gestelde van artikel 36 van de Monumentenwet.

De bekendmaking van dit besluit is geschied door publicatie in de Nederlandse Staatscourant van 27 januari 2009.

Een belanghebbende kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop het besluit bekend is gemaakt in de Staatscourant schriftelijk bezwaar maken. De belanghebbende dient daartoe een bezwaarschrift in bij de minister van OCW, onder vermelding van "Bezwaar", ter attentie van CFI, Postbus 606, 2700 ML in Zoetermeer. Meer informatie over het maken van bezwaar vindt u op http://www.bezwaarschriftenocw.nl/.

Het besluit, waarin begrepen de begrenzingskaart en de toelichting, liggen ter inzage in de gemeentewinkel van de gemeente Brunssum, gevestigd aan de Lindeplein te Brunssum, en bij de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten, Broederplein 41, Zeist. Deze stukken zijn ook telefonisch op te vragen via tel. 030 69 83 476, of per e-mail: info@racm.nl.

Brunssum, 28 januari 2009.

---

kapvergunning

Aanvraag kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende kapaanvragen zijn ontvangen:


- Van Kaathofen, voor ongeveer 30 bomen staande binnen het te realiseren bouwproject ter plaatse van voormalige Huize Tieder;


- Gemeente Brunssum, dienst Projecten voor diverse bomen staande in het te realiseren bouwplan Brede School Zuid gelegen aan de Johan Vermeerstraat;


- Hoveniersbedrijf Diederen, Vondelstraat 96, voor 2 eiken en 6 dennen;

Voor het inzien van boven genoemde aanvragen dient u een afspraak te maken met de gemeente Brunssum, team Civiele Techniek, tel: 045 527 85 95.

Binnen een termijn van 2 weken na deze publicatie kunt u een zienswijze indienen.

Bezwaar kan echter pas ingediend worden nadat de gevraagde vergunning verleend is.

Brunssum, 28 januari 2009.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

kapvergunning

Verleende kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende kapvergunningen zijn verleend aan:


- Gemeente Brunssum, team Civiele Techniek voor diverse bomen staande in het werkterrein van de aan te leggen rotondes Emmaweg/Pijler en Emmaweg/Dr. Boumastraat.


- F.J. de Jonge, Mozartstraat 19, voor 1 den;


- Weller, p/a Marshallstraat 19, voor het kandalaberen van 2 platanen;

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 28 januari 2009.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

krachtens mandaat,

Teamleider Civiele Techniek / Dienst Projecten,

ing. P.H. Bartels

---

De bovenstaande bekendmakingen zijn oorspronkelijk gepubliceerd in weekblad Parelnieuws.

Parelnieuws wordt huis-aan-huis bezorgd in heel Brunssum. Heeft u Parelnieuws niet ontvangen? Bezorgklachten kunt u melden bij Driessen Verspreidingen, telefoon (045) 525 79 74.

---

DigiD
Mijn Gemeente

---