Gemeente Delft

Ingrijpende renovatie panden Kromstraat van start

Woensdag 28 januari geeft wethouder Lian Merkx (Binnenstad en Cultuur) samen met Gert den Ouden (Vestia) en Hans Reissenweber (Rabobank) om 10.15 het officiële startsein voor de renovatie van zeven panden in de Kromstraat. De gerenoveerde panden zijn bestemd voor ondernemingen die bijdragen aan een aantrekkelijke Kromstraat. Gestart wordt met het pand Kromstraat 35-37.

De zeven panden zijn eigendom van de Vastgoed Ontwikkelingsmaatschappij Delft BV (VOM), een samenwerkingsverband tussen gemeente Delft, Stichting Vestia Groep en Rabobank Delflanden. De VOM is een vastgoedonderneming die vanuit een maatschappelijke oriëntatie winkel-, horeca- en bedrijfspanden in de Delftse binnenstad verwerft, herontwikkelt en exploiteert.

Uitgangspunt is dat in de panden van de VOM ondernemingen een plek vinden die aantrekkelijk zijn voor zowel bewoners van Delft als andere bezoekers van de binnenstad en een bijdrage leveren aan een levendige en leefbare omgeving. Op deze wijze levert de VOM een belangrijke bijdrage aan een aantrekkelijke binnenstad. In het pand Kromstraat 35 - 37 komt (winkelondersteunende) horeca op de begane grond en komen woningen op de verdiepingen. Door de verbouwingen zal de Kromstraat een belangrijke positieve impuls krijgen.

Ook ondernemers en bewoners zijn actief bij de aanpak van de Kromstraat betrokken. Zo organiseert de Vereniging Kromstraat sinds 2007 diverse culturele activiteiten met als doel de Kromstraat positief en creatief op de kaart te zetten, meer bezoekers te trekken en contacten tussen bewoners en ondernemers te bevorderen.

Noot voor de redactie (