Ingezonden persbericht


De Key en DPG werken samen bij ontvangst buitenlandse studenten | |
|Studenten verlaten hoofdkantoor De Key als huisbezitter én   |
|Amsterdammer!                                                |
Twee keer per jaar komen in totaal ruim 1.000 buitenlandse studenten, rechtstreeks van Schiphol, naar het hoofdkantoor van woonstichting De Key om de sleutel van hun kamer op te halen. Woensdag 28 januari is het weer zover. Dan verwelkomt woonstichting De Key ruim 300 nieuwe Short Stay studenten. Extra bijzonder is dat zij dit deze keer samen met de Dienst Persoonsgegevens (DPG) van de gemeente Amsterdam doet.

Voorheen moesten de studenten, nadat zij de sleutel van hun kamer opgehaald hadden bij De Key, nog een rondje naar de gemeente maken, om daar hun Burger Service Nummer op te halen. Dit nummer hebben zij nodig om een verblijfsvergunning aan te kunnen vragen. Om het de studenten makkelijker te maken, richt de Dienst Persoonsgegevens nu een werkplek in, in de centrale hal van De Key. Zo zijn de studenten in één keer klaar. Zij komen het hoofdkantoor van De Key binnen als buitenlander en verlaten het kantoor als woningbezitter én 'Amsterdammer'.

Een extra voordeel is dat het voor de Dienst Persoonsgegevens een mooie manier is om haar administratie op te schonen. Buitenlandse studenten, die al geruime tijd uit de stad zijn vertrokken zonder dit op te geven, worden uit de bevolkingsadministratie verwijderd.

De ontvangst van de studenten is ieder jaar weer een hele happening. Het is één van de drukste dagen van het jaar voor de medewerkers Huisvesting Internationale Studenten van De Key. Veel collega's springen die dag dan ook bij. Naast de sleutel van hun gemeubileerde kamer ontvangen de studenten woensdag ook een dekbedset en een kleine verrassing van zowel De Key als de Dienst Persoonsgegevens.

De Key is op haar beurt ook op locatie aanwezig. Samen met UVA organiseert zij op donderdag 29 januari een introductieavond voor buitenlandse studenten in Odeon. De Key stelt op deze avond de huismeesters, residence assistants en de medewerkers Huisvesting Internationale Studenten voor aan de studenten. De Key wil de studenten zo van harte welkom heten in Amsterdam.

Behalve voor duizenden studenten uit heel Nederland biedt woonstichting De Key, de grootste studentenhuisvester van Amsterdam, woonruimte aan 1.300 internationale studenten. Deze studenten worden op voordracht van verschillende Amsterdamse onderwijsinstellingen gehuisvest. Zij blijven maximaal één jaar in de woning. Ook in augustus verwacht De Key weer meer dan 800 nieuwe buitenlandse studenten aan haar balie.

|                                                             |
|Noot voor redactie (