Politie Limburg-Noord

Politie zoekt vermiste vrouw

Datum: 28-01-2009
Tijd bericht: 06:46
Plaats: Haelen - Heythuysen
De politie is vanaf middernacht op zoek naar een vermiste 78-jarige Chinese vrouw. Tot op dit moment (6.30 uur) hebben de zoekacties geen resultaat gehad. Er is gezocht door politiepatrouilles en er is een speurhond ingezet.

De vrouw is dinsdagavond om 18.00 uur door haar zoon naar de bushalte aan de Julianasingel in Venray gebracht. De vrouw zou met de bus naar haar woonplaats Heythuysen rijden. Rond 21.30 uur had de zoon nog via de gsm contact met zijn moeder. De vrouw was op dat moment in Roermond. Rond 22.10 uur is de vrouw vanuit Roermond met de bus naar Heythuysen vertrokken. Rond 22.45 uur had de zoon weer contact en op dat moment vertelde de vrouw dat ze uit de bus was maar niet wist waar ze was. Op dat moment is de politie gewaarschuwd.

De politie is direct gestart met een zoekactie. Uit de GSM gegevens bleek dat de vrouw in de buurt van de Roggelseweg in Haelen was geweest. Rondom die plek is de politie gestart met zoeken. De 78-jarige Chinese vrouw is ongeveer 1.55 meter groot. Ze spreekt geen Nederlands. Ze droeg een bruine lange jas, een donkere broek en een wollen muts. De vrouw heeft grijs haar. De vrouw droeg zwarte schoenen en ze loopt langzaam. De vrouw is suikerpatiënte en heeft daarom medicijnen nodig.

De politie vraagt hulp van de burgers. Mensen die de vrouw na middernacht hebben gezien of die weten waar de vrouw zich op dit moment bevindt worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. Als de vrouw wordt aangetroffen kan ook direct via het alarmnummer 112 de politie worden gewaarschuwd.