KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

28-1-2009

Nederlandse zeilers goed van start in Miami

De twee Nederlandse zeilers uit de Delta Lloyd Kernploeg zijn redelijk goed van start gegaan tijdens de Miami Olympic Classes Regatta. Na twee dagen (4 wedstrijden) gaat windsurfer Dorian van Rijsselberge aan de leiding en Pieter-Jan Postma staat vijfde in de Finn Klasse.

RSX-Kernploeg coach en plaatsvervangend hoofdcoach Jacco Koops begeleidt beide zeilers en hun twee individuele coaches. Koops: Het resultaat is natuurlijk wel belangrijk maar het is de eerste serie. Ik ben blij met de inhoud en de invulling. Het is belangrijk dat we hier veel leren. We moeten na deze weken goed in kaart kunnen brengen waar we staan om ver volgens de juiste programmas op te stellen voor deze twee mannen.

De condities waren redelijk goed in Biscayne Bay met de Miami Skyline op de achtergrond. Er stond tussen de 8 en 12 knopen wind (windkracht drie) en de twee Nederlandse zeilers wisten zich goed staande te houden.

Koops over Rijsselberge: Hij zeilde slim. Deelde zijn wedstrijd goed in en verdeelde zijn krachten. Dat zag er heel volwassen uit voor zo een jonge sporter. Hij heeft het naar zijn zin, is gretig en vaart een stabiele serie in een redelijk sterk veld.

Postma staat vijfde na vier wedstrijden. Koops was vandaag als coach op de baan bij Postma. Pieter-Jan nam in de begin van de race teveel risico. Hij miste daardoor een paar winddraaiingen. En zeilde achter de feiten aan. Kortom hij zat niet lekker in de boot.

De wedstrijden in Miami worden gehouden van maandag 26 tot en met zaterdag 31 januari.

Internetadres: www.rolexmiamiocr.org