Delhaize Groep


Delhaize Groep legt financiële voorwaarden van Senior Notes vast

BRUSSEL, België - 28 januari 2009 - Delhaize Groep (Euronext Brussel: DELB, NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, maakte vandaag bekend dat zij de financiële voorwaarden heeft vastgelegd voor de uitgifte van USD 300 miljoen in Senior Notes met een looptijd tot 2014 aan een jaarlijkse intrest van 5,875% en die zullen worden uitgegeven aan 99,667% van de nominale waarde. De netto opbrengsten van deze uitgifte zullen gebruikt worden voor algemene ondernemingsdoeleinden, waaronder de terugbetaling van schulden die vervallen.

De Notes zullen uitgegeven worden door Delhaize Groep NV, die momenteel een Baa3 rating van Moody's en een BBB- rating van Standard and Poor's heeft (beiden met stabiele vooruitzichten). De Notes zullen een clausule voor controlewijziging bevatten waardoor de houders kunnen eisen dat Delhaize Groep NV hun Notes aan 101% van hun totale nominale waarde terugkoopt.

Deze uitgifte van Notes werd door Delhaize Groep geregistreerd bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) en richt zich tot gekwalificeerde investeerders. De Notes zullen op geen enkele beurs genoteerd worden. Deze uitgifte van Notes zal naar verwachting op 2 februari 2009 afgesloten worden, onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Delhaize Groep

Delhaize Groep is een Belgische voedingsdistributeur met activiteiten in zeven landen op drie continenten. Eind 2008 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2.673 winkels. In 2008 boekte Delhaize Groep EUR 19,0 miljard aan opbrengsten. In 2007 boekte Delhaize Groep een nettowinst van EUR 410,1 miljoen (aandeel van de Groep). Eind 2007 stelde Delhaize Groep ongeveer 138.000 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op de website http://www.delhaizegroep.com. Vragen kunnen verzonden worden naar investor@delhaizegroup.com.

Waarschuwing

Deze bekendmaking vormt geen aanbod of uitnodiging om Senior Notes van Delhaize Groep of andere effecten te kopen of te verkopen. Er zullen ook geen effecten verkocht worden die vermeld staan in deze bekendmaking in eender welk land waarbinnen een aanbod, verzoek of verkoop onwettig zou zijn bij gebrek aan registratie of neerlegging onder de effectenwet van enig zulk land.