Gemeente Stadskanaal

Gewijzigde openingstijden

In verband met een personeelsbijeenkomst zijn het gemeentehuis en het loket werk en inkomen in de A22 (bedrijfsverzamelgebouw aan de Aziëlaan 22) gesloten op maandag 2 februari 2009 vanaf 14.30 uur.

Oud en nieuw 2008-2009: tevredenheid alom!

Eind vorig jaar heeft de gemeente samen met een groot aantal organisaties en instanties zich ingezet voor een rustig en gezellig oud en nieuw. Doel was om de overlast te verminderen en het aantal vernielingen terug te brengen. We kunnen nu constateren dat deze inspanningen ervoor hebben gezorgd dat in onze gemeente de schade en de overlast flink minder was dan de afgelopen jaren. Alle inwoners en organisaties die hebben meegeholpen verdienen een groot compliment!

De inzet van de verschillende partijen was van uiteenlopende aard. Zo hebben inwoners van een aantal wijken opruimacties gehouden. Daarnaast zijn bewoners, politie, ondernemers, scholen, bouwers, horeca en buurtaanpak extra alert geweest en zijn uiteenlopende preventieve maatregelen genomen. Mede hierdoor is de schade aan gemeentelijke eigendommen met de helft afgenomen: van 60.000,00 euro vorig jaar naar 30.000,00 euro dit jaar. Nog steeds te veel maar we zijn erg blij met dit resultaat!

Hoe nu verder?

Komend voorjaar starten de betrokken organisaties, instanties en inwoners de voorbereidingen voor de volgende jaarwisseling. Uiteraard hebben we de wens om de ingezette lijn voort te zetten.

Ontwerpbestemmingsplan `Zone industrielawaai Bedrijvenpark Zuid Groningen en AVEBE Ter Apelkanaal'

Burgemeester en wethouders van Stadskanaal maken bekend dat, op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan `Zone industrielawaai Bedrijvenpark Zuid Groningen en AVEBE Ter Apelkanaal' ter inzage ligt. In het plan is een nieuwe geluidszone aangegeven en deze zone heeft betrekking op een gedeelte van het grondgebied van de gemeente Stadskanaal.

Waarom verruiming van de geluidszone?

Voor een verdere uitbreiding van het Bedrijvenpark Zuid Groningen aan de noordzijde is het (ontwerp)bestemmingsplan `Bedrijvenpark Zuid Groningen en AVEBE Ter Apelkanaal' opgesteld. Deze uitbreiding gaat gepaard met een verruiming van de zone industrielawaai. Daarom is het ontwerpbestemmingsplan `Zone industrielawaai Bedrijvenpark Zuid Groningen en AVEBE Ter Apelkanaal' opgesteld door de gemeente Vlagtwedde. In dit ontwerpbestemmingsplan is een nieuwe geluidszone aangegeven. In de nieuwe situatie is sprake van een uitbreiding aan de west- en noordzijde. De zone heeft betrekking op gedeelten van het grondgebied van de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Vlagtwedde.

Meer weten?

Het plan ligt met ingang van 29 januari 2009 gedurende een termijn van zes weken voor iedereen ter inzage. Het plan is in te zien in het gemeentehuis van Stadskanaal, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal en op de website van de gemeente Vlagtwedde.

Zienswijze indienen?

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan iedereen schriftelijke of mondelinge zienswijzen op het ontwerp inbrengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij de gemeenteraad van Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Wilt u mondeling uw zienswijze inbrengen, neem dan contact op met de heer J. Janssen van het team Ruimte, T (0599) 631 620.

Inloopbijeenkomsten Parkwijk

De wijkraad Parkwijk, Lefier (voorheen Wooncom), gemeente, Zorggroep Meander, De Brede School Parkwijk, buurthuis De Trekschuit, de Koepel en Wijkaanpak Stadskanaal organiseren twee inloopbijeenkomsten. Tijdens deze inloopbijeenkomsten kunnen bewoners uit de Parkwijk allerlei informatie verkrijgen over wat er allemaal speelt in hun wijk. De aanwezige organisaties laten zien en vertellen u waar ze mee bezig zijn. De bijeenkomsten zijn op woensdag 25 februari in buurthuis De Trekschuit en op donderdag 26 februari in Het Drouwenerhof van 16.00 tot 20.00 uur.

Meer weten?

Wilt u meer informatie, bekijk dan de speciale pagina van Wijkaanpak Stadskanaal in de Kanaalstreek.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 16 januari tot 23 januari 2009 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Burgemeester van Sevenhovenstraat 35, het legaliseren van een carport, d.d. 22 januari

* Peellaan 17, het uitbreiden van een woning, d.d. 22 januari
* Mandemaker ong., het bouwen van een bedrijfshal, d.d. 16 januari
* Luxemburglaan 103, het plaatsen van een berging, d.d. 19 januari

Alteveer

* Alteveersterweg 6, het bouwen van een pluimveestal, d.d. 20 januari

* Veenhofsweg 41, het slopen van een woning, d.d. 16 januari

Mussel

* Musselweg 22, het tijdelijk plaatsen van een stacaravan, d.d. 22 januari

* Musselweg 22, het slopen van een door brand verwoeste woning, d.d. 22 januari

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van ruimte zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:

* Maatschap Wolfs, Barkhoornweg 9 te Onstwedde: Inzake het uitbreiden/wijzigen van een akkerbouwbedrijf (akkerbouw- of tuinbouwbedrijf met opengrondsteelt en zoogkoeien) op de locatie plaatselijk bekend Barkhoornweg 9 in Onstwedde.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze meldingen (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de meldingen zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis tot en met 12 maart 2009.

Uitwegvergunningen

Op 27 januari 2009 zijn de volgende uitwegvergunningen verleend:

Stadskanaal

* Burgemeester van Sevenhovenstraat 30

* Eikenhage 7

* Tinnegieter 44

Musselkanaal

* Badstraat 33

* Badstraat 35

* Sjoerd ten Katestraat 10

Mussel

* Schapendrift 6

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Kapvergunningen

Op 27 januari 2009 is de volgende kapvergunning verleend.

Stadskanaal

* Oosterkade 6, 5 bomen

Bezwaren tegen dit besluit kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

* 28 januari 2009