Gemeente Nuth


Pilot-project Moelejaan: Extra kansen voor peuters in Nuth

Is Uw peuter 2 jaar of ouder? Vindt hij of zij het leuk om met andere jonge kinderen samen te knutselen, vertellen, spelen, ontdekken en nog veel meer? Op de peuterspeelzalen krijgt hij/zij daar volop de gelegenheid voor.

En vanaf februari 2009 verandert er ten positieve iets voor de 3-jarigen van de peuterspeelzalen in Nuth, Vaesrade en Wijnandsrade. Vanaf dan start het pilot-project Moelejaan. Een project dat ervoor moet zorgen dat jonge kinderen beter voorbereid zijn als ze op de basisschool beginnen. Het project is een initiatief van staatssecretaris Dijksma. Die stelt enkele miljoenen euro's ter beschikking voor de pilot. De pilot wordt uitgevoerd door gemeenten in Zuid-Limburg, de provincie en het Rijk.

De gemeente Nuth heeft PSZ Nuther Grut, ât Rakkertje en De Kijkdoos aangewezen als peuterspeelzaal waar de pilot in de gemeente Nuth in volle omvang zal gaan draaien. Voor deze peuterspeelzalen houdt dit in dat de 3- jarigen vanaf februari 2009 de peuterspeelzaal vier dagdelen mogen bezoeken. Daarbij geldt dan 4 halen = 2 betalen. Dit geldt echter alleen voor de 3-jarigen.

De pilot is bedoeld om alle peuters en kleuters een leerzaam aanbod te bieden op zéér speelse wijze. Zo speels dat ze niet in de gaten hebben dat ze al spelende heel veel leren. Vooral kinderen met een taalachterstand. Er wordt ook gewerkt aan de sociale vaardigheden. Sociale vaardigheden van de kinderen onder elkaar, naar volwassenen toe en natuurlijk omgekeerd.

Heeft U na het lezen van bovenstaand nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Stichting Kinderopvang Nuth (SKN) tel.045-5244923 of per e-mail skn@kinderopvangnuth.nl. Hier kunt U ook terecht als U Uw kind nu al wil inschrijven.

Â