Werkzoekenden schatten eigen netwerk te hoog in

28/01/2009 08:00

Ad Rem Young Professionals

Almere, 28 januari 2009 - Uit recent onderzoek van Ad Rem Young Professionals blijkt dat werkzoekenden denken dat zij door gebruik te maken van hun eigen sociale netwerk de meeste kans hebben om bij een bedrijf binnen te komen. Bijna de helft van de respondenten (48%) is daarentegen met behulp van een arbeidsbemiddelingsbureau aan hun laatste baan gekomen.

In het onderzoek geeft 37% van de respondenten aan dat zij denken dat de meest succesvolle weg om bij een gewenste werkgever binnen te komen via het eigen netwerk van vrienden, familie en kennissen is. Daarnaast denkt 29% dat solliciteren via een arbeidsbemiddelingsbureau het meest effectief is. Als vervolgens de vraag wordt gesteld via welke weg zij zelf aan hun laatste baan zijn gekomen, blijkt dat 48% van de respondenten hier een bureau voor heeft ingeschakeld en slechts 19% zijn eigen netwerk hiervoor heeft kunnen gebruiken. Ramses Serno, directeur van Ad Rem Young Professionals, geeft aan: "Young professionals onderschatten de toegevoegde waarde van een werving & selectiebureau of hebben het gevoel dat het krachtiger is om zonder hulp van een bureau aan hun baan te komen. Dat is een misvatting, aangezien het gebruik van een bureau veel kan bijdragen aan een weloverwogen en succesvolle carrière."

Zelf direct bij een bedrijf solliciteren door middel van bijvoorbeeld het reageren op een (online) advertentie of de bedrijfswebsite wordt door 34% van de werkzoekenden als de meest succesvolle weg gezien. Vervolgens geeft 33% van het totaal aan dat zij dit ook daadwerkelijk zo gedaan hebben.





http://www.adrem.nl

http://www.adrem.nl