Panels United is het eerste narrowcasting mediabureau in Nederland

28/01/2009 08:00

Nova Versa B.V.

Eén centraal punt voor narrowcasting.

Met de lancering van Panels United op 1 februari 2009, kent Nederland het eerste mediabureau gespecialiseerd in narrowcasting. Het gebruik van narrowcasting is in Nederland, in vergelijking met de VS en de Britse markt, veel lager. Met het doel het bewustzijn voor narrowcasting te vergroten en de toegankelijkheid voor adverteerders te verhogen, was de oprichting van Panels United noodzakelijk en zeer gewenst. Panels United richt zich in eerste instantie op de Nederlandse markt, maar zal uitbreiden naar rest van Europa en Azië.

Narrowcasting staat bekend onder veel namen, zoals digital out-of-home, dynamic digital signage, out-of-home video advertising, digital display, retail TV, electronic billboard signage, electronic display, digital in-store merchandising, DOOH, out-of-home media networks, electronic posters, digital posters, digital media networks, de lijst wordt steeds langer: wij noemen het digital signage.

Hoe je het ook noemt, in wezen is het een dynamisch elektronisch medium dat informatie, advertenties, aankondigingen, aanbiedingen, nieuws en educatief materiaal op verscheidene openbare plaatsen presenteert.

De kracht van digital signage is de nauwkeurige bepaling van het bereik. Criteria zoals wie, waar en wanneer kunnen specifiek worden gedefinieerd. Met dit medium bereikt de adverteerder de consument op het meest cruciale moment, namelijk op de POS en werkt zodoende zeer effectief. Om de consument 'on the go' maximaal te bereiken zijn de displays te vinden op de meest diverse plaatsen zoals cafés, bars, fitnesscentra, buitenplaatsen, winkels, luchthavens, stations, trams, bibliotheken, scholen, banken, apotheken en wachtkamers.

Digital signage gaat voorbij aan de meest voorkomende problemen van de traditionele media, zoals een kortstondig en demografisch beperkt bereik. Digital signage sluit hiermee de hiaten in de huidige mediamix en stelt hiermee de positie in de nieuwe succesvolle mediamix veilig.

Voorheen was het aanbod van digitale signage onoverzichtelijk en de orderprocedure voor een goed gespreide digitale campagne moeilijk en tijdrovend. Nu, met Panels United als een onafhankelijk mediabureau, is het orderproces overzichtelijk en relatief simpel. Panels United verzorgt de inhoud, de orders en de facturatie waardoor het proces eenvoudig en doeltreffend is.

"We zijn erg dankbaar voor de steun vanuit de industrie, van zowel adverteerders als netwerkexploitanten, en in het bijzonder van Nova Versa, een een internationaal crossmedia reclamebureau. Vanaf dag één zijn zij betrokken bij de oprichting van Panels United, waardoor we twee maanden eerder dan gepland kunnen starten," aldus Léon Goldwater, CEO van Panels United.

Panels United fungeert als een centraal (contact)punt voor adverteerders, netwerkexploitanten en derden, op zowel nationaal, regionaal, lokaal en gesegmenteerd niveau. Panels United heeft een bereik van 31.000 panelen door geheel Nederland met miljoenen potentiële views per week.

Panels United streeft er tevens naar één norm te stellen voor de gehanteerde selectiecriteria, de markt gedegen te informeren en het medium waardig te positioneren. Dit alles om de toegevoegde waarde voor zowel adverteerders en digital signage netwerk te benadrukken.

Panels United bereikt de consument 'on the go'.





http://www.novaversa.com