Ingezonden persbericht


Persbericht

Emmen, 27 januari 2009

Afgestudeerden vinden razendsnel een baan

De HBO-raad heeft afgelopen week geconstateerd dat bètatechniek-studies ruim twee keer harder groeien dan andere studies. 'De bètastudenten die de opleiding bij Stenden hebben voltooid, hebben vaak al een baan voordat ze zijn afgestudeerd', vult Ingrid Janssen (Stenden hogeschool in Emmen) aan.

Stenden investeert fors in de bètatechniek-studies. Ingrid Janssen, Projectdirecteur Techniek, zegt: "Bij Stenden verzorgen wij de studies Informatica, Werktuigbouwkunde, Chemie en Biologisch & Medisch laboratoriumonderzoek. Wij zien dat onze studenten erg gewild zijn in het bedrijfsleven door onder meer de praktijkgerichte opleiding."

Samenwerking met Platform Bèta Techniek
Stenden stemt de technische interesses van de leerlingen af op de inhoud van de technische opleidingen en werkt samen met het bedrijfsleven. Bovendien werkt Stenden samen met het Platform Bèta Techniek. Ingrid Janssen: "Dit levert mooie resultaten op. Zo kunnen middelbare scholieren in het kader van hun profielwerkstukken gebruik maken van de laboratoria van Stenden en de kennis en expertise van de docenten en studenten van Stenden."

Hondsrugcollege: kunstwerken van vezelversterkte kunststoffen Ingrid vervolgt: "Zo'n aanpak stelt ons in staat om scholieren te interesseren voor bètatechniek. Daarnaast stromen scholieren makkelijker door naar het HBO als ze de sfeer van de school geproefd hebben. Vandaar dat wij bewust aan projecten van scholen meewerken. Op het Hondsrugcollege in Emmen zijn meisjes actief met techniek bezig door kunstwerken te ontwerpen met behulp van vezelversterkte kunststoffen. Wij leveren de materialen en expertise, zij doen heel veel ervaring op. Het kunststoflaboratorium van Stenden hogeschool werd omgebouwd tot een "kunststofatelier", waar de meiden allereerst instructie kregen in vezelversterkte materialen. Daarna konden ze hun creatieve kant laten zien door het ontwerpen van allerlei kunststzinnige objecten. Het resultaat? Prachtige objecten en meisjes die nieuwsgierig zijn geworden naar bètastudies!"

Over Stenden
Aan Stenden studeren circa 11.000 studenten en werken bijna 1000 medewerkers. Er zijn vestigingen in Leeuwarden (hoofdvestiging), Emmen, Groningen, Meppel, Assen, Doha (Qatar), Bangkok (Thailand), Port Alfred (Zuid-Afrika), Bali (Thailand) en Berlijn (Duitsland) met ieder hun eigen opleidingenaanbod. Het aanbod aan opleidingen bestaat uit 3 associate degrees, 21 bacheloropleidingen en 5 master opleidingen in de domeinen Service Management, Educatie, Zorg, Economie en Techniek. Stenden heeft 11 lectoraten die mede door middel van toegepast onderzoek zorgdragen voor verbinding tussen opleidingen en werkveld.



Ingezonden persbericht