FloraHolland


Grote belangstelling Duitse kwekers bijeenkomst FloraHolland

FLORAHOLLAND (28 januari 2009) - FloraHolland organiseerde vorige week een informatiebijeenkomst voor Duitse bloemen- en plantenaanvoerders in Geldern, tien kilometer over de grens bij Venlo. Honderdvijfentwintig bedrijven vertegenwoordigd door honderdveertig personen waarvan een groot deel afkomstig was uit NordRhein-Westfalen en een aantal uit noord- en midden-Duitsland kregen een uitgebreid informatief programma voorgeschoteld.

Na een welkomstwoord van Erik Persoon, bestuurslid FloraHolland, informeerde Arnold Hordijk, commercieel directeur van FloraHolland de aanwezigen over de situatie op de wereldafzetmarkt en het jaarplan FloraHolland. Hordijk stond uitvoerig stil bij de visie van FloraHolland op de Duitse markt. Eén van de speerpunten in die visie zijn de plannen van FloraHolland om in belangrijke Duitse productiegebieden zogenaamde Tradeparcs te realiseren.

Henk Weijs, accountmanager regio van FloraHolland ging uitgebreid in op de integrale wijze waarop FloraHolland activiteiten onderneemt om producenten, maar ook afnemers in het strategisch belangrijke productiegebied Euregio (waar ook NordRhein-Westfalen deel van uitmaakt) optimaal aan te haken aan de marktplaatsen en de dienstverlening van FloraHolland.

Na een gezamenlijke maaltijd werden de aanvoerders tijdens een zogenaamde informatiecarrousel, door een zestal medewerkers van FloraHolland geïnformeerd over uiteenlopende onderwerpen. Zoals de dienstverlening van de bemiddelingsorganisatie FloraHolland Connect en over de afzetmogelijkheden op FloraHolland Aalsmeer. Vanuit Venlo werd aandacht gevraagd voor het nieuwe initiatief Boomkwekerij Support Venlo en de dienstverlening op het gebied van marketing & concepting. Belangrijke ontwikkelingen zoals de uniforme stapelwagen en aanvoerbrief, maar ook kwaliteits- en aanvoerbegeleiding werden toegelicht. Tijdens de informatiecarrousel waren de aanwezigen in groepen verdeeld waardoor levendige discussies ontstonden vele vragen die van een passend antwoord konden worden voorzien. De aanwezige aanvoerders waren blij met het informatieve en open karakter van de bijeenkomst. Tot slot ontving een ieder een informatiepakket om later alle informatie nog eens door te kunnen nemen.