Ingezonden persbericht


Persbericht

Emmen, 28 januari 2009

Februari-instroom Stenden hogeschool stijgt met bijna 20%

Bij Stenden hogeschool stromen in februari dit jaar bijna 20% meer studenten in dan vorig jaar februari. Dit blijkt uit tellingen die Stenden vandaag heeft opgesteld.

Populair onder aankomende studenten is de nieuwe opleiding Logistiek & Economie (Stenden hogeschool in Emmen). Ook de belangstelling voor Media & Entertainment en Sociaal Pedagogische Hulpverlening (Leeuwarden) en Commerciële Economie (Emmen) zit in de lift, net als International Business and Management School (Leeuwarden).

Robert Veenstra, voorzitter College van Bestuur Stenden hogeschool, reageert: 'Het HBO groeit en wij groeien nog harder. Dat komt niet uit de lucht vallen. Stenden is een internationale hogeschool met een verbondenheid met de regio's in binnen- en buitenland waar we zijn gevestigd. Dat zit in onze vezels en dat voelen de studenten die bij ons komen. Het is nog geen één februari, maar de cijfers die ik nu zie laten zien dat aankomende studenten hierdoor steeds sterker aangetrokken worden. En aangezien studenten nog een paar dagen de tijd hebben om zich in te schrijven, kunnen de cijfers zich nog positiever ontwikkelen.'

Over Stenden
Aan Stenden studeren circa 11.000 studenten en werken bijna 1000 medewerkers. Er zijn vestigingen in Leeuwarden (hoofdvestiging), Emmen, Groningen, Meppel, Assen, Doha (Qatar), Bangkok (Thailand), Port Alfred (Zuid-Afrika), Bali (Thailand) en Berlijn (Duitsland) met ieder hun eigen opleidingenaanbod. Het aanbod aan opleidingen bestaat uit 3 associate degrees, 21 bacheloropleidingen en 5 master opleidingen in de domeinen Service Management, Educatie, Zorg, Economie en Techniek. Stenden heeft 11 lectoraten die mede door middel van toegepast onderzoek zorgdragen voor verbinding tussen opleidingen en werkveld.



Ingezonden persbericht