Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdammer is Unibet Poker City Speler van het Jaar 2008 Rolf Slotboom beste pokeraar van Nederland

Malta, 28 januari 2009 - Rolf Slotboom is de Unibet Poker City Speler van het Jaar 2008 geworden. De Amsterdammer, bekend om zijn onorthodox grote raises, heeft de meeste punten verdiend in een door Poker City ontwikkelde ranglijst waarop de prestaties van Nederlanders in de WSOP, de EPT, de LPT, de WPT, de Irish open en de Holland Series of Poker worden bijgehouden. Slotboom liet andere gerenommeerde pokerspelers als Thierry van den Berg en Michiel Brummelhuis achter zich. De Amsterdammer heeft in Utrecht, waar hij meedoet aan pokertoernooi DOM Classics 2009, een beker en een cheque ter waarde van 4.000 euro ontvangen. Deze cheque kan hij inruilen voor een seat op de Unibet Open in Budapest.

Beroeppokeraar Slotboom, ook bekend onder de bijnaam 'Ace', is niet alleen actief aan de pokertafel; hij schrijft columns, verhalen en boeken over zijn broodwinning. Ook is hij commentator bij de pokeruitzendingen van Eurosport.

Online poker
Op www.unibet.nl is het spelen van online poker mogelijk. Door de Unibet Poker City Speler Unibet Poker City Speler van het jaar mede te facaliteren, doet Unibet iets terug voor het poker. Anne-Jaap Snijders, Hoofd Mediazaken Unibet, ziet Slotboom voor zowel de DOM Classics als de Unibet Open Budapest als één van de favorieten. "Hij heeft de titel Unibet Poker City Speler van het Jaar 2008 dan ook absoluut verdiend", zegt Snijders. "En naast het feit dat Rolf gewoon een goede pokerspeler is die risico's niet schuwt, doet hij veel voor het poker. Dit is dus een mooie kroon op zijn werk."

Over Unibet
Unibet is een online wedkantoor. Het is opgericht in 1997 en staat genoteerd aan de beurs (NASDAQ OMX Nordic Exchange) van Stockholm. Unibet is een van de grootste, private, online wedkantoren in Europa en biedt diensten in twintig talen aan via www.unibet.com. Momenteel heeft Unibet meer dan 2,9 miljoen klanten in meer dan honderd landen. Unibet is lid van de EGBA (European Gaming and Betting Association), RGA (Remote Gambling Association) in Groot-Brittannië en is gecertificeerd door G4, Global Gaming Guidance Group.

In december 2007 heeft Unibet Maria Holdings, de grootste online bingo aanbieder in Scandinavië, overgenomen. En in april 2008 heeft Unibet de grootste paardenrace-portal van Scandinavië, Travnet, overgenomen. Meer informatie over Unibet is te vinden op www.unibet.nl of www.unibetgroupplc.com.

Over Poker City
Poker City is een onderdeel van Casino City, de oudste en meest betrouwbare kansspelportal van Nederland. Dagelijks biedt Poker City haar lezers het laatste nieuws op pokergebied, scherpe columns van de meest spraakmakende pokerspelers van Nederland, strategische adviezen en de beste online pokeraanbiedingen.

De Unibet Poker City Speler van het Jaar ranglijst is ontwikkeld door Poker City. De punten worden per event als volgt berekend: punt = ?(aant-deelnemers/plaats) x Poker City Factor. De Poker City Factor is afhankelijk van de buy-in van het toernooi. Poker City houdt hierbij rekening met het relatief hoge aantal 'kleine' pokertoernooien. Voor deze toernooien geeft Poker City minder punten dan andere systemen.

Fotobijschrift
Unibet Poker City Speler van het jaar 2008 Rolf Slotboom krijgt de beker en cheque ter waarde van 4.000 euro uitgereikt uit handen van Hugo Borst en een schone dame van Unibet.


Noot voor de redactie,